TEDx kommer till Malmö i vår

TED har rykte om sig att arrangera en av världens främsta konferenser. TED står för ”technology, entertainment, design”, men har med åren breddats till andra områden. Den amerikanska organisationen grundades 1984 med syfte att sprida goda idéer.

Senaste gången ett TEDx evenemang anordnades i Malmö var 2011. Men nu är det dags igen! Den 6 maj på Moriska Paviljongen.

Konferensen i år arrangeras av Grace Uribe, Sara Lee Wolfe Garcia och Malin Eckel, och kommer att gå av stapeln på Moriskan den 6 maj. Därinne finns det dock bara plats för hundra besökare, så arrangörerna har gjort klart med en filmare som gör att hela spektaklet kan livestreamas ut i Folkets Park.

Programmet är inte klart ännu, men allt som allt kommer tio talare att föreläsa under eftermiddagen och kvällen. Temat för konferensen är  ”Purpose – if you can’t stop thinking about it, don’t stop working for it”. Följande 8 talare har blivit annonserade:

* dokumentärfilmaren Fredrik Gertten
* Malmös dansakademis grundaren Bella Malekian
* den syriska illustratören Alqumit Alhamad
* författaren Ingrid Remvall
* forskaren William Walker
* Suzanne Hedström från Moomteatern
* Per Sigurdson från Jayway
* Hanna Stanton från utbildningssajten The Goals.