BAI NITE / Cherrie, Ozzy, Guleed, Icekiid, Jelly, Aden live!

29 september 22:00

Världspremiär för BAI NITE fredag den 29 september!

Bai Nite är ett nystartat koncept skapat av Malmö New Wave kollektivet tillsammans med Moriskan. Tanken med kvällen är ett event som är mer än bara en utekväll på en klubb. Fokuset ligger på bra liveartister, mycket från Malmö men också gäster från andra delar av Skandinavien.

Moriska Paviljongen, Stora salongen & Bistron
Förköp 150 kr: http://bit.ly/2iQYfrH
22-03, 18 år

I år är debutåret för Bai Nite, och för varje år kommer konceptet växa i takt med sina artister.

Malmö New Wave är ett kreativt kollektiv som består av artister, DJs, producenter och andra kreativa människor. Några av artisterna som kollektivet består av är Guleed, Ozzy, Adam Aden och Valon.

LINE UP:

CHERRIE

Cherrie har med sin unika stil, gripande narrativ och rika språk skapat en ny infallsvinkel till svensk R&B. Texter där varenda stavelse rymmer livets alla känslor – framförda över melankoliska beats – har gett henne både hyllningar, fans och debattreferenser. Det är historier om kärlek, glädje, sorg och systerskap, berättade med en unik röst som saknar motstycke på den svenska musikscenen. Tidigare i år prisades hon för Årets hiphop/soul på både P3 Guld-galan och på Grammisgalan.

ICEKIID

Med dansanta ghananska rytmer och danska texter, i hits som ”Gulddans” och ”Blondiner & Brunetter”, har ICEKIID etablerat sig som en lysande stjärna i skadinavien. ICEKIID representeras av Köpenhamnsbolaget Cannibal Records.

JÊLLY

JËLLY är en ny artist som blir först ut på Adam Tenstas lika nystartade label JÄRN. JËLLY är från Malmö och “Mina” är en stark och personlig låt som blandar lika mycket sång som rap. Ett superintressant tillskott inom banan som Cherrie trampade upp i fjol. Snart väntas EP:n “Allting / Ingenting” släppas.

ADAM ADEN

ADAM ADEN är en artist och en del av kollektivet Malmö New Wave. Tidigare ena halvan av Piraterna och nu är han aktuell med sin solodebut singel “Offside” som är producerad av Durimkid. Med sitt snabba flow och energiska stil är Adam Aden unik.

GULEED

Guleed är en artist på frammarch från Malmö som är uppvuxen på Möllan, han är aktuell med hit singlarna Kom Se och Dedikerad. Kommande projektet “50 grader” planeras att släppas senare i år. Guleed är en del av kollektivet Malmö New Wave. Guleed med sina melodier och röst är han säregen en av dem nya stjärnskotten inom svensk hiphop.

OZZY

Ozzy är uppvuxen i Rosengård, Malmö. Ozzy har gästar Mwuanas låt ”Djur” på albumet ”Triller” han har tidigare släppt låtar som Malmö Stad, Vilken vacker dag, Tomma Dagar och Ozzys stora succé är hit singeln Askungen som spelats överallt i sommar. Ozzy jobbar för tillfälligt med sitt albumet ”Ett öga rött” som planeras att släppas i höst. Ozzy som också är en del av kollektivet Malmö New Wave.

DJS:

Deejay Ill (Malmö New Wave)

Tea & Timbe (I Aint Sorry)

Calle Lindwall

So & Such