Moriskan Jazz Club pres: Jonathan Dafgård & Marie Buch Hoyer + Jam

18 juli 21.00

Jazzkväll på Moriskan! Denna veckan presenterar vi Jonathan Dafgård & Marie Buch.

”Genom att blanda sina favoit-element från pop och jazzmusiken med ett eko av nordiska folkmelodier skapar Jonathan Dafgård ett musikaliskt budskap som har den råa ärligheten och lekfulla kärnan som inspirerar honom.”

Marie Buch Hoyer är 25 år gammal, från Lolland / Falster. Hon rör sig på de flesta av de danska och nordiska jazzscenerna och i många olika konstellationer. Musiken hon spelar är allt från kör-konserter,pianatrio i en hotellobby och fusion-jazz live på estniska morgon-TV. Hon har en förkärlek för jazz med sväng och förebilderna är Erroll Garner och Nina Simone. Utöver deras instruktioner från skivorna så har Marie även blivit undervisad av Lars Jansson. Hon studerade vid Skurups Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö, men bor nu i Köpenhamn.

Jonathan Dafgård är 25 år gammal från Malmö men för nuvarande bosatt i Amsterdam. Framförallt rör han sig inom jazzens olika genrer men har rötter i både rock och pop, vilket kommer fram i musiken som han skriver. Största förebilden heter Jesse Van Ruller som är hans nuvarande lärare vid Conservatorium Van Amsterdam. Innan Amsterdam har Jonathan studerat på Fridhems Folkhögskola och hunnit spela både med sin egna kvartett och trio.

 På scen: 21.30

Sugen på fler konserter?
18 Maj spelar KAAH Live på Moriska Paviljongen
Kolla in eventet här.

Glöm inte att vi har bistron öppen för en härlig middag innan konserten börjar! Boka bord på www.moriskansbistro.se