Moriskan Jazz Club pres. Nordberg/Bennich/Jelača Trio Live + Jam

22 augusti 21:00

Varmt välkomna till jazzkväll i vår mysiga Bistro! Varje onsdag presenterar vi en ny scen för jazz – alltid med efterföljande jam. Denna vecka presenterar vi Nordberg/Bennich/Jelača Trio till scenen på Moriska Paviljongen.

Nordberg/Bennich/Jelača Trio
Hur spelar man I fall in love to easily på ett sätt som låter relevant i Skandinavien 2018? Finns Gud? Går det att spela 8 och en halvdels triljoner över 11 i 319 rpm? Inträffade verkligen månlandningen? Hur hittar man ettan när Marko spelar trumsolo?
Dessa och andra svåra filosofiska frågor försöker vi besvara den 8 augusti på Moriskans jazzklubb. Vi är…
…Jesper Nordberg:
Jesper Nordberg, kontrabas, baserad i Malmö och Köpenhamn, där han studerar på Rytmiskt Musikkonservatorium. Han har arbetat med en rad framstående jazzmusiker i Malmö/Köpenhamn och är återkommande basist i husbandet på Mandagsklubben 5E i Köpenhamn, som blev utsedd till Danmarks bästa jazzklubb av Danish Music Awards 2018. Han har ett stort intresse för folkmusik från Balkan och har samarbetat med musiker som Lelo Nika, Miloš Nikolić, Boško Jović och George Mihalache.
Hannes Bennich:
Hannes Bennich, altsaxofon, baserad i Malmö men flyttar till Oslo hösten 2018 som frilansande musiker. Hans spelstil präglas av lika delar lekfullhet, uppfinningsrikedom och ekvilibrism. Har samarbetat med musiker från bland annat USA, Estland, Norge och Danmark. Har under de senaste åren spelat på en rad olika scener runt om i landet så som Fasching, Unity Jazz, Jönköpings Jazzklubb, Crescendo, Jazzfestivalen i Ystad, Jazzfestivalen i Köpenhamn, Malmö Live, Dunkers Kulturhus mfl.
och Marko Jelača:
Marko Jelača, trummor, flyttade till Malmö från Barcelona där han under 11 års tid varit aktiv som musiker med specialisering på frijazz, folkmusik och modern europeisk jazz. Född och uppvuxen i serbiska staden Ruma har han intryck från många olika musiktraditioner: allt från avant garde-musik, folklore från Balkan och bebop går att skönja i hans uppfinningsrika spel. Aktuell med filmmusik till en dokumentärfilm på uppdrag av Guldbaggebelönade filmskaparen Goran Kapetanović tillsammans med Jesper.

På scen: 21.30

Ät i Moriskans Bistro innan konsert!
Köket är öppet från 17.00
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35

Varmt välkomna!