Moriskan Jazz Club: Otaria + Jam!

14 februari 21:00

Varje onsdag förvandlas Moriskans Bistro till en liten oas för jazzälskaren! Moriskan Jazz Club fångar upp det senaste på den lokala jazz-scenen, med nationella och internationella inslag, i en miljö som påminner om 20-talets New York. Alltid med efterföljande jam!

OTARIA

Otaria är en nystartad svensk jazzgrupp som spelar energifull, inbjudande och överraskande musik. Bandet bildades på Skurups Folkhögskola och är influerad av både den gamla jazztraditionen och modernare populärmusik. Gruppen bjuder på egenskrivet material samt arrangemang i en blandning där det finns något som alla kan uppskatta. Finstämda sångmelodier och impulsivt saxspel kompletteras av färgrika pianoklanger, smakfulla gitarrlinjer, lyhört basspel och driviga trummor.

MEDLEMMAR

Isak Ingvarsson (19) – tenorsax
Saxofonist från Borås, studerat musik på Hvitfeldtska musikgymnasium i Göteborg. Spelat i väldigt många olika konstellationer, på olika jazzklubbar, i svt, allt från solosaxofon till storband, med artister som Jan Allan, Peter Asplund, Elin Larsson, Fabian Kallerdahl m. fl.

Elsa Olsson (21) – vokal
Sångerska från Linköping som studerat musik på Linköpings musikgymnasium och jazzlinjen på Sommenbygdens folkhögskola. Har sjungit och spelat i både duetter, vokalgrupper, mindre ensembler och med storband.

Niklas Bergström (19) – klaviatur
Pianist från Karlstad. Medverkat i revyer, musikaler, storband och mindre uppsättningar i diverse genrer som rör sig från jazz till rock och pop. Frilansar som musiker och ljudtekniker.

Jacob Lindberg (20) – trummor
Trumslagare från Stockholm. Har tidigare studerat jazz på Södra Latins gymnasium i Stockholm. Spelat jazz i olika sammanhang med olika ensembler i Stockholmsområdet.

Viktor Björk (26) – Gitarr
Gitarrist som varit aktiv i diverse olika sammanhang och genrer i både större och mindre grupper, kommer ursprungligen från Leksand men har även varit musikstuderande i Sjövik och Bollnäs.

Julius Ekvall (22) – Kontrabas
Basist från Skånetrakten som har studerat på Rytmus Musikergymnasiet i Malmö, S:t Sigfrids folkhögskola. Har spelat i diverse olika konstellationer, sammanhang, grupper och genrer såsom storband- och olika popgrupper.

INFORMATION

Jazzkonsert + jam
Moriskans Bistro
Klockan 21:00 – 01:00
Bandet på scen ca. 21:30
Gratis entré hela kvällen
Tillgängligt för rullstol
Obs! Vi tar endast kort