Re:Orient Ideell Förening får anslag från Musikverket

Moriskans moderorganisation Re:Orient Ideell Förening  fick idag bifall för två större ansökningar hos Statens Musikverk! Vi är glada och stolta över de projekt som nu kommer bli till verklighet:

Projektägarens sammanfattning: ”Under fem dagar kommer 50 kvinnor från musikbraschen i Mellanöstern och Norden workshopa ihop i Malmö – musikaliskt och intellektuellt. De individuella uttrycken får möta varandra, erfarenhetsutbyte och kompetensutveckling står i fokus. Vi kommer också ordna offentliga uppträdanden i samband med workshopen.”

Beviljat belopp: 300 000 kronor

Projektägarens sammanfattning: ”Curious Classics är en festival som lyfter fram ett spektrum av klassiska traditioner från olika delar av världen. Projektet är så väl folkbildande för den etablerade publiken till klassisk musik, som det är en dörröppnare till konsertsalarna för en publik med bakgrund i de kultursfärer som konserterna presenterar och på så sätt ge status och legitimitet till kulturer som sällan bereds plats för i konsertsalarna.”

Beviljade projekt: 1 100 000 kronor