Covidbevis från 1 december

Vad gäller kring införandet av vaccinationspass (Covidbevis)?
Information about Covid-19 in english below

Vi följer löpande utvecklingen i samhället och anpassar oss efter rådande direktiv och restriktioner som regeringen och Folkhälsomyndigheten utfärdar. Från och med den 1 december kommer det krävas ett Covidbevis (vaccinationsbevis, 2 doser) tillsammans med giltig legitimation för att delta på nästan alla våra evenemang om du är över 18 år. Läs mer om beslutet här: https://bit.ly/31aJhnk

Undantaget är om du inte har kunnat vaccinera dig av medicinska skäl, då behöver vi se ett intyg på detta. Vissa evenemang kommer att ha ett begränsat publikantal med färre än 100 personer, dessa undantas i regel från kravet på vaccinbeviset.

– Tänk på att ha ditt Covidbevis och legitimation redo när du kommer till entrén, för att underlätta för både personal och andra gäster.

– Kontrollera att ditt bevis är giltigt till datumet i fråga, och se till att begära ett nytt i tid annars.

– Om du inte är vaccinerad har du möjlighet att få din biljett återköpt. Villkor för återköp kan variera, men i regel gäller att du kan få din biljett återköpt upp till en vecka före evenemanget i fråga. Du behöver själv kontakta respektive biljettplattform för att begära återköp.

– Negativt provsvar ersätter inte vaccinationsbeviset.

Här kan du läsa mer om Covidbeviset och hur du skaffar ett: Covidbevis.se

*** Information in english ***

From December 1st we are required to demad a valid vaccination certificate + ID from all our guests older than 18. Here you can read more about the directive made by the Public Health Agency of Sweden: https://bit.ly/3E3mwjb

Some events with less than 100 guest will be excepted from the requirement.

– Get your certificate and read more about it here: https://www.ehalsomyndigheten.se/tjanster/covid-certificate/vaccination-certificate/

– If you can’t take the vaccine due to medical reasons, we need to see a certificate for this.


– A negative covid test does not work as an alternative to the vaccination certificate.

– Make sure to have your certificate ready at the entrance, to make the process quicker for staff and other guests.

– If you have already bought a ticket and cannot attend the event due to not being vaccinated, you can get your ticket refunded up to 7 days before the event. Contact tickster.com or kulturcentralen.nu to get your ticket refund.

Get your vaccination certificate here: https://bit.ly/3FXAUtW