DEN HYLLADE MUSIKEN FRÅN TUNNA BLÅ LINJEN

27 november 2024 | 19:00

Medverkande artister:
Familjen – Isak Danielsson – Toussaint ”Tusse” Chiza – ADA aka Amanda Jansson – April Snow aka Irya Gmeyner – Panda Da Panda – Vera Carpe

För två år sedan var det en av de första gångerna som musiken från en svensk dramaserie gav sig ut på scener för att möta en livepublik. Det blev då en unik konsertupplevelse. Nu är det dags igen.

Unikt är det genomslag som musiken fått i detta sammanhang. All musik är skriven av Irya Gmeyner och Martin Hederos och dom har med olika artistsamarbeten också skapat nya låtar. Skådespelaren Amanda Jansson tar exemplevis nu för första gången steget att släppa den egna låten ”Ge mig ett svar” under artistnamnet ADA.

Några av låtarna som kommer utmärka sig på scen är den instrumentala ”Urban City”. Familjens fantastiska låt, ”Malmö stad” och April Snow och Ane Bruns duett ”Shapes Of Dreams” är andra exempel på låtar som uppmärksammats. På scen har vi även sett mer oväntade samarbeten och har tex kunnat höra Vera Carpe och Mikael Wiehe i duetten ”Jag tänkte jämt på dig”, Elvis Presleys klassiska ”Always On My Mind” i svensk översättning av Wiehe. Och ingen är oberörd efter att ha hört Joy i låtarna ”En sekund” och ”Du stal min eld”. Isak Danielson i låten ”Say That Everything Will Be Alright” har också redan blivit en klassiker. Och så klart så har Toussaint ”Tusse” Chiza’s fantastiska röst berört många i flera låtar.

Irya Gmeyner och Martin Hederos är vid rodret som låtskrivare och idémakare i samarbete med Povel Olsson. Och nya röster får nu ta plats. Låten ”Det vi gör” släpptes förra fredagen och är en fantastisk duett med April Snow och Eva Dahlgren. Panda Da Panda och Alice Boman är andra nya röster som hörs.

Vi bjuder in till tre unika musikaliska kvällar där de medverkande artisternas röster varvas med musik och körverk från serien.

Alla artister kompas av en fantastisk sexmanna orkester och kvällarna inleds dessutom med samtal på scen med skådespelare från serien.