Malmös kultur- och nöjespalats i hjärtat av Folkets Park

Moriska Paviljongen är ett kultur- och nöjeshus från 1901 med plats för 1500 personer. “Moriskans” kulturprogram rymmer ett brett utbud av musik och scenkonst som speglar en jämställd och mångkulturell vision. En plats som visar kraften och glädjen i ett blandat Malmö.

Sommaren 2011 öppnade Re:Orient portarna till denna anrika byggnad, för att skapa ett sällsamt kulturpalats. Idag är Moriskan en helt unik mötesplats i Sverige.

Moriska Paviljongen fungerar som en gästspelsscen för föreningar, företag och enskilda arrangörer. Ett axplock av det kontinuerliga programmet är Jazz och Swing på onsdagar, Stand up & Soul-scen på torsdagar, After Work varje fredag, samt konserter och nattklubb varje fre-lör. Artister som Bob Hund, Silvana Imam, Calle 13, Goran Keyfus, Meshuggah, Tanya Stephens och Helt Off har spelat där.

Moriska Paviljongen har en event & konferens-avdelning som erbjuder unika festlokaler i hjärtat av Malmö. Där finns mer än ett traditionellt event- och konferenskoncept. Med sina unika festlokaler görs allt från storslagna galor och fester, till mässor och konferenser för stora sällskap. Även julbord och julshower är populärt. Bland kunderna återfinns bla STIM, Malmö stad, Hilti, Doer’s event och IKEA.

Den 24 mars 2017 öppnar Moriskan en hummusbar. Den nya hummusbaren går under namnet “Moriskans Bistro” och blir Malmös första hummusbar. Ambitionen är att göra Sveriges bästa hummus, och vara en plats för veganer, vegetarianer och alla som vill konsumera en bit mat för en billig peng innan en föreställning. “Moriskan” har tidigare haft en fransk-marockansk bistro som varit väldigt populär.

Moriskans nattklubb är ett färgsprakande inslag i Malmös nattscen. Här gör stans främsta arrangörer såsom Nöjesguiden, 5 januari, Pride, Feministisk festival, Vans Pro Skate, Dreamhack och P3 Älskar oförglömliga klubbkvällar! Varje fredag och lördag finns det upp till tre dansgolv och kvalitativa djs för en hungrig klubbpublik. Musiken är främst inriktad på urbana genre som hiphop, rnb och soul, samt indie.

Moriska Paviljongen stöds av Malmö stad och Kulturrådet.

Boilerplate 2017

Moriska Paviljongen är Malmös kultur- och nöjespalats mitt i Folkets Park. Vi erbjuder Bistro, Bar, Kulturprogram, Konsert, Konferens och Nattklubb. Vi finns att följa på:

Facebook
Instagram
My NewsDesk

Sommaren 2011 öppnade Re:Orient portarna till denna anrika byggnad, för att skapa ett sällsamt kulturpalats. Tillsammans med samarbetspartner, föreningar och eldsjälar har vi byggt en mötesplats av sällan skådat slag. Huset rymmer en uppsjö av program på fyra scener, barer och inte minst restaurang. Läs mer om våra öppettider, program och aktiviteter på vår hemsida eller facebook.