Framflyttat! Total Hip Replacement & Anyankofo

01 juni 19:30

Konserten flyttas fram till onsdag den 1 juni med anledning av att bandet sitter fast på Grönland, där råder snöstorm och alla flyg är inställda. Köpta biljetter gäller, för återköp kontakta Kulturcentralen.

———————————————————————————
Total Hip Replacement är ett gäng unga musiker från Århus, Danmark som redan turnerat internationellt med sin reggae, funky soul, dubliknande musik. Nu har de slagit sig samman med en grupp unga musiker från Ghana, Anyankofo. Tillsammans skapar de en livsbejakande musik med ett groove där highlife rytmerna tar en självklar plats. 10-mannabandet bjuder in till en sprakande liveshow.

Total Hip Replacement har alltid drivits av nyfikenheten, vilket ständigt har lett dem mot att träffa nya människor, ny publik och nya medmusiker. Bandet har spelat in två plattor och 2022 släpps det tredje albumet som är inspelat i Ghana, i den legendariske studion Kwashibu Music där bl a Pat Thomas spelar in sin musik.

Det var just deras lust att korsa gränser som bidrog till det lyckade mötet med de ghanesiska musikerna i Anyankofo under en resa i Ghana. Nu ska de på turné i Norden med ett färskt album i bagaget. Upplev ett hett sound där mötet mellan reggae, highlife, traditionella ghanesiska rytmer och global pop får vartenda stolsben att svänga. Bered dig på en svettig kväll!

På scen:
Emmanuel Ackon: bas
Richmond Lamptey Bilson: trumpet
Frank Kobina: percussion
Carl West Hosbond: gitarr
Victor West Hosbond: sång, trombon
Jakob De Place: trummor
Viggo Bandholm Jensen: keyboard
Lasse Damsgaard Andersen: saxofon
Anja Kulyova: percussion och sång
Keld Hosbond: trombon