The Baghdad Sessions pres. Simona Abdallah

07 oktober 19:00

Baghdad Sessions är en konsertserie som vill skapa broar mellan musiker och publik med och utan arabisk bakgrund. Husband är musikerkollektivet Mazguf Ensemble, vars sammansättning varierar från gång till gång. Till denna konserten bjuder de in den palestinska slagverkaren Simona Abdallah som solist.

Simona Abdallah är en rebell och en av få kvinnor som spelar darbuka professionellt, ett instrument som traditionellt sett alltid spelats av män. Hennes passion för darbukan och hennes stora talang driver henne att fortsätta bryta barriärer och undvika förtryckande omgivningar. Simona Abdallahs musik kombinerar traditionella rytmer med moderna beats och hon är en internationellt eftertraktad musiker som spelat med storheter som Natacha Atlas.

Repertoaren kommer vara klassiska arabiska örhängen och en del kommer vara Simona Abdallah solo. Då får du uppleva denna dynamiska artist, hennes virtuosa spel där traditionellt arabiska möter house och annan västerländsk dansmusik. Simona Abdallah har en förmåga driva upp stämningen till extatiska nivåer. Låt rytmerna vibrera i din kropp!

Baghdad Sessions drivs av Arabiskt-svenskt Kulturcenter i samverkan med Malmö Stad, Kulturrådet, Moriska paviljongen och på denna konsert är Mix Musik medarrangör.