BITOI

06 mars 2024 | 19:00

Malmö-ensemblen BITOI har fascinerat festivalpublik i Sverige och Europa med sitt nyskapande sound där röst möter elbas. De flätar samman genres på ett otvunget sätt och skapar en vacker helhet som existerar bortom alla gränser. Du får en konsertupplevelse utöver det vanliga, skrid in i en skog av klanger som tillsammans utgör en näst intill sakral upplevelse.

Under ledning av Cassius Lamberts virtuosa spel väver ensemblen fascinerande former av melodierna. Den tonsäkra vokaltrion,
Alexandra Shabo, Lise Kroner och Anja Tietze Lahrmann, har en bred spännvidd från folklig sång till synkoperad jazz. Med precision sjunger de i suggestiva stämmor och melodiernas helhet förstärks av basens känsliga och samtidigt kittlande lek med rösterna. Kompositionerna vecklas ut framför publiken med en tydlig form – en berättelse, som rymmer både toppar och dalar, precis som i själva livet. Ett musikstycke kan starta som en urgammal koral som så småningom möter motstånd i disharmonin, alltmedan basisten bygger upp ett crescendo i bakgrunden tills det hela bryter ut i en stormnatt där träden faller. Sången är helt ordlös och det är upp till dig som lyssnar att tolka in meningen. Ge din själ ett äventyr!