Folkmusikhelgen- Folkklubb

11 oktober 21:00

FOLKKLUBB på Moriska Paviljongen

Som del av folkmusikhelgen i Malmö ges en folkdansklubb som utmanar konventionerna: i Spegelsalen på Moriska Paviljongen kombineras hårdsvängande livemusik i folkton med elektronisk klubbmusik. Trä och betong, fioler och DJs, värmeljus och neon. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla.

Kvällen kickar igång kl 21 med DJ Jens Möller, därefter hålls en crash course i folkdans kl 21.30-22.15. Danskursen riktar sig till nybörjare – både till dig som aldrig provat förut och till dig som har testat lite grann. Kursen ger dig några verktyg att leka med, tillräckligt för att våga dig ut på dansgolvet senare under kvällen.

FRI ENTRÈ fram till 23:30 därefter 120 kr

► På scen:

MIDGREN | SKROBE | QUARTEY (Live + Skivsläpp)

BRITA BJÖRS (Live)

GETEN OCH EVIGHETEN (Live)

JENS MÖLLER (Dj)

 • 21.00 warm-up och crashcourse i Slängpolska
  22.00 MSQ
  23.00 Jens Möller DJ
  23.30 Brita Björs
  00.00 Jens Möller DJ
  00.30 Geten & Evigheten
  01:15 Jens Möller DJ

►Om:

MIDGREN | SKROBE | QUARTEY
Med fiol, slagverk och gitarr skapar trion en mix av sväng och intimitet, lek och allvar. Musik för dig som vill dansa, lyssna, skratta, gråta, njuta, blunda, virvla. Nu släpper gruppen äntligen sin debut-CD och i samband med det utlovas ett gig fyllt med hårdsvängande dansmusik.

BRITA BJÖRS
Brita Björs är artist, folkmusiker, scenkonstnär, från Malmö/Järvsö. Ibland är hon folkdiva i Folkmusikens Queen B (FMQB), ibland är hon snuskvisepredikant i The Erotica Project, ibland är hon amerikalängtande i bandet Happy Heartaches. Denna afton bjuder hon på folkmusik i elektronikakostym. Det blir några godbitar från FMQB, men också supvisor, snuskvisor, vaggvisor, folk-elektro-pop-disco-rejv, en önskan att vara folkmusikens Fatboy slim, Leila K eller E-type.

GETEN OCH EVIGHETEN
Evighetens ljud, ett landskap av ekon och puls, rymdens hjärtslag som känns i varje kropp.
Genomträngande, klar och spröd smälter rösten genom slöjan mellan dimensionerna.
Uråldrigt som nytt, det känns likadant: folkets historia och mänsklighetens rytm. Geten & Evigheten. Traditionella texter och melodier från olika folkliga kulturer möter beat och ambienta
ljudlandskap.

JENS MÖLLER
Jens Möller tar oss med på en resa genom tid och rum, över världen och genom kroppen. Snöra på dig dina bästa dansskor och öppna öronen, för nu lyfter vi.

Menyn för kvällen blir en Mix de Max av afro beat, cumbia, salsa, funk, disco, klezmer, folk och annan dansmusik. Från blandade platser och blandade tider rätt in i era hörselgångar!

Folkklubben arrangeras i samarbete med Kulturens, RFoD och Moriska Paviljongen.

Detta är en del av Folkmusikhelgen i Malmö 11-13 okt. Folkmusikhelgen i Malmö 2019 är ett samarbete mellan UNGA Musik i Syd, Malmö Folk, Kulturens Bildningsverksamhet, Studieförbundet Bilda, Kap Syd, Skånes Spelmansförbund. Med stöd av Malmö Kulturstöd och Statens Kulturråd.