Kaja

23 september 19:00

Trion Kaja har sedan starten hyllats för sin starka scennärvaro och sin dynamiska gränsöverskridande musik. Livet Nords fioler, Camilla Åströms dragspel och Daniel Wejdins kontrabas samlas själfullt i ett uttryck fyllt av lek och kraft. Deras musik letar sig från klezmer till tango, improvisation, svensk folkton, fransk vals och filmisk konstmusik.

Fröet till Kaja såddes våren 2005 i gruppen Kultiration. Efter en första bejublad konsert bestämde sig trion för att fortsätta arbeta tillsammans, med nya kompositioner influerade av östeuropeiska tongångar, under namnet Kaja. Tre album har släppts i eget namn, den senaste, ”Origo”, kom 2019. Kaja har under åren utmejslat ett särpräglat och personligt
sound som rymmer ett brett spektrum av känslouttryck, allt i en kreativ mix av olika influenser.

Trion beskriver själva sin senaste musik som en hyllning till att resa, att lyssna till deras musik är som en resa genom drömlandskap, genom länder och i känslorna. Med en intuitiv djärvhet och den dynamiska sättningen skapar Kaja en kammarmusikalisk täthet i musiken med överraskande vändningar. Låt dina känslor föras in i ömheten, kraften och passionen!

På scenen:
Livet Nord: violina (femsträngad fiol)
Camilla Åström: dragspel och piano
Daniel Wejdin: kontrabas

Konserten presenteras av Mix Musik.