Erik Lundin + Support: Blenda

29 mars 22:00

ERIK LUNDIN PÅ MORISKA PAVILJONGEN!

Biljetter: https://bit.ly/2C6lg1u
Ålder: 18 år
Dörrar: 22.00, på scen ca 23.00

Erik Lundin är tillbaka med ny musik. Den 1 mars släpper han sitt debutalbum som får titeln Zebrapojken och är producerat av Nisj (Nils Svennem Lundberg) och Måns Lundberg. Första singeln ”Andetag” gästas av Cherrie och släpptes den 7 december.

2015 släppte Erik Lundin ”Suedi”, hans första EP på svenska. Den rymde berättelser kring identitet, ekonomi, kamp och strävan i en ung svart mans liv i samtidens Sverige. Suedi hyllades av kritiker och Erik Lundin tilldelades en mängd priser när musikåret summerades. Vid Grammisgalan prisades han som Årets Textförfattare och Årets Hip Hop/Soul, han utnämndes Årets Textförfattare på Musikförläggarnas Pris och röstades fram som Årets Hip Hop/Soul på P3 Guld. Redan ett år senare släpptes uppföljaren till ”Suedi”, EP:n ”Välkommen Hem” som precis som föregångaren var producerad av Mats Norman. Med ett aningen mörkare sound fortsatte Erik Lundin att på sitt karakteristiska sätt skildra betraktelser och minnen som noveller över tre till sex minuter.

2019 är Erik Lundin tillbaka, nu med sitt debutalbum. Den 1 mars släpps ”Zebrapojken”, producerad av Nisj (Nils Svennem Lundberg) och Måns Lundberg.

Zebrapojken har formats ur förlust, av att förlora närstående i olika delar av livet. I sjukdom, självmord, skjutningar. Att uppleva att man börjar ha lätt att förhålla sig till dåliga nyheter och hur kontrasterande framgångar i dom stunderna blir meningslösa.

Erik Lundins mångbottnade texter är hans främsta kännetecken och på Zebrapojken finns teman som psykisk ohälsa, segregation, makt och förlust. Men det är också en hyllning till livet.

Albumtiteln kom till Erik Lundin på ännu en begravning för en tid sedan, där prästens ord om hur barn uppfattar sorg och förlust stannade kvar hos honom. För barn är sorg randigt. De kan bli ledsna och leva i sorgen, men den kommer och går.

Erik Lundin tänkte på det, och talesättet om att ”ränderna aldrig går ur” utan följer med genom livet. Titeln för hans kommande verk formades i hans huvud.

Support: Blenda

Artisten och låtskrivaren BLENDA, uppfostrad i Stockholms förorten Vällingby av hennes två Kongolesiska föräldrar blev tidigt introducerad till musik genom sin pappa som var gitarrist i deras lokala kyrka.

Sedan dess har hon fortsatt sin musikaliska resa med studier inom jazz och gospel. 2017 debuterade hon med singeln ”Chill” och därefter släpptes den kritikerrosade singeln ”Payday” 2018 som blev upphöjd av bl.a. Per-Sinding Larsen.

_____________________________________________

☞ KLUBBPOLICY ☜
– Tid: 22:00-03:00
– Ålder: 18 år
– Vi tar endast kort!
♥ Tillgängligt för rullstol
– Ytlig visitering i entrén på grund av säkerhet
☓ Exit = att du går hem
– Moriska Paviljongen är ett hus för alla. Vi har nolltolerans mot sexuella trakasserier, sexuellt ofredande, våld, droger, vapen, sexism, rasism, homofobi, transfobi och funkofobi.

www.moriskapaviljongen.se