INSTÄLLT – Johanna och Scott Hongell-Darsee

08 maj 18:30

Scott och Johanna Hongell-Darsee – vandrande ballader

Johanna och Scott Hongell-Darsees vandringar har fört dem från Finland respektive USA – genom Europa, Skandinavien, Indien och Amerika. På vägen har de plockat upp sånger och berättelser som de framför med ord, dans, mim, sång och egna arrangemang. De medeltida balladerna och runosångerna har trollbundit publiken i hela USA.

Scott och Johanna är numera bosatta i New Mexico, och turnerar regelbundet på hela kontinenten. Musikföreställningarna med traditionella ballader och berättelserna om hur sångerna färdats över kontinenter och genom århundraden, har beskrivits som inspirerande och förtrollande. Duon har gett ut tre album som har nominerats för två New Mexico Music Awards.

Johanna Hongell-Darsee är en skicklig berättare, med bakgrund i indisk dans och använder sig av både mim och rörelse. Med sin vackra röst framkallar hon väsen från djupet av mänsklighetens kollektiva minne och bjuder in dig till samvaro med förfäderna för en stund. Scott Hongell-Darsees stämningsfulla gitarrspel omfamnar oss och den magiska stämningen förstärks. Kom och slå dig ned runt lägerelden!

På scen
Johanna Hongell Darsee: sång, berättande, träblås- och stränginstrument
Scott Hongell Darsee: stränginstrument

Tillgänglighet i lokalen
Tillgängligt för rullstol

Info
Moriskan tar endast kortBistron håller öppet från kl. 19:00