INSTÄLLT! Lindy Hop as a conversation

28 april 18:15

I en bra konversation börjar vi sällan prata med en fullständig plan för hur samtalet ska gå, inklusive de svar vi ska få på frågor och förslag. Och inte heller i lindy hop är det en strålande idé när du dansar av sociala skäl. Så vad kan du göra för att förar- och följar-rollen inte ska fungera så?
Vi, Maayke och Jesper, tänker hålla ett par lektioner med lindy hop som ett väldigt aktivt utbyte mellan två personer. Oavsett om du oftast tar rollen som förare eller följare måste det finnas något att göra för båda, bortom att planera en sekvens turer eller försöka avkoda sagda sekvens genom den förning som kommer din väg.
Så vad vi tänker är att vi sätter under två lektioner fokus på turer och övningar som lämpar sig väl för att utforska just utbytet med den du dansar med. Hur känns det när du får ett förslag som du kan ge ett bättre motförslag till? Och vad krävs för att den andra ska få det utrymme som krävs för att kunna svara fritt på det du uttrycker?
Är det en stealing-kurs? Nej. Är det en ogenerad uppmaning till backleading? Nej, inte det heller. Men det kommer att vara en del av kursen tillsammans med annat som kräver lyhördhet och improvisation för att lindy hop ska bli ett utbyte mellan två personer.
Eftersom mer strikta förar- och följar-roller fungerar lite som stödhjul när man lär sig pardans riktar sig kursen kanske framför allt till er som har dansat ett år eller mer, det vill säga är någonstans i slutet av C-kursen eller högre i Malmö/Lund. Vanliga turer som swing-outer och diverse sexor bör sitta ganska bra i flera olika tempo och charleston i lindy hop bör vara bekant

När: Tisdagar kl 18.15-19.45
Var: Moriska Paviljongen
Pris: 300 kr
Registrering (öppnar 20-02-15 kl 12): www.catscorner,se