Maija Kauhanen

01 december 19:00

Maija Kauhanen är en kompositör, multiinstrumentalist och inte minst en karismatisk artist med en fängslande scennärvaro. Hon är specialiserad på Finlands nationalinstrument kantele, speciellt med dess gamla och sällsynta speltekniker. Genom att väva ihop polyrytmer och organiska beats skapar hon unika ljudlandskap med en förtrollande groove.

Maija Kauhanen har visat framfötterna i folkmusikbranschen i en lång rad ensembler såsom Okra Playground och Folk’Avant. Under flera år har hon finslipat sin soloprofil och 2017 uppträdde Maija Kauhanen solo på WOMEX World Music Expo bland det officiella urvalet och sedan dess har hon spelat i Asien, Amerika och runt om i Europa. Hennes första soloalbum, Raivopyörä, släpptes även samma år.

Finland och Karelens musiktraditioner från landsbygden är hennes huvudsakliga inspiration och hon ger de gamla melodier ett nytt liv. Genom att friskt utnyttja bassträngarnas djup, låter kantelen stundom som två helt olika instrument. Men inte nog med det, dessutom spelar hon slagverk samtidigt – främst med pedaler men emellanåt också med händerna. När man ser henne live kan man inte undgå att imponeras av hur suveränt hon behärskar hela paletten! Maija Kauhanen Har en kraftfullt uttrycksfull röst som är djupt rotad i traditionen. Hon är en virtuos enkvinna-band! På scen Maija Kauhanen: kantele, slagverk och sång.


Konserten presenteras i samarbete med Mix Musik.

Denna konsert kommer inte att kräva vaccinationsbevis då antalet deltagare begränsas till färre än 100 personer.

Covid 19: läs mer här om vad som gäller kring vaccinationsbevis och rådande restriktioner just nu.