Miramar

10 december 19:30

The Baghdad Sessions presenterar: Miramar

Miramar är ett band på 11 musiker från Sverige, Egypten, Danmark, och Syrien som började formas under 2022 av bouzouki-spelaren Ziad Trabulsi och har sin bas i Helsingborg/Sverige.

Miramar blandar genrer som orientalisk klassisk musik, folkmusik, pop och jazz, och skapar ett helt eget sound. Musiken låter ibland som en varm, mysig jazzklubb i Kairo, ibland som en sen festnatt i Beirut och ibland som en stor festival strax utanför Damaskus. Sångarna Farrah och Esmaeel Trabulsi är hjärtat av bandet, och varvar mjukt känslosamt uttryck med mera röjiga och rytmiska element.

Miramar är ett nyskapande och unikt projekt på många sätt. Dels är sammansättningen musiker ett möte mellan såväl generationer som musikaliska traditioner och människor från olika delar av världen. Detta gör också att bandets sound inte liknar vare sig svenska eller syriska band, utan är helt eget. Miramar är ett genreöverskridande band, som tolkar musik från 1930-talet till idag. De klassiska låtarna influerar de nyskrivna, och vice versa, vilket också bidrar till gruppens unika sound.