Souad Massi | Inställt! Ersättnigskonsert: Baghdad Sessions

19 oktober 2023 | 20:30

Det är med stor sorg vi meddelar att konserten med Souad Massi är inställd p g a världsläget. Konserten med Sakhra Quartet, som är en del av Baghdad Sessions, kommer genomföras med fri entré. Alla biljetter till Souad Massis konsert återköpes. Information om detta kommer till de som köpt biljett.

*************************************

Souad Massi är en lysande stjärna bland dagens algeriska artister. Med en röst som klingar klart som kristall sjunger hon på arabiska och hon jämförs ofta med Joan Baez eller Tracy Chapman. Det var hennes aktivism, mod och popularitet som förde henne fram i rampljuset. Hon skapar en finkänslig och harmonisk algerisk folkrock där texterna har ett tydligt politiskt budskap.

Souad Massi har skapat sitt rykte under loppet av en karriär som sträcker sig över mer än 20 år. Trots en osviklig beslutsamhet att stå upp för det hon värderar högst, frihet och rättvisa, genomsyras hennes sånger av kärlek, altruism och tapperhet, med en ständig vilja att utrota intolerans. Långt ifrån den populära raï-musiken gav Souad Massi, med sin inspiration från folkmusiken och gitarren slängd över sin axel, ett nytt sound till algerisk samtida musik.

Hon släppte sitt 10e studioalbum ”Sequana” 2022. Om hennes musik tidigare var färgad med folkmusik och chaâbi, så breddar hon här ljudpaletten så långt som till Sahel, Karibien och Brasilien. Sedan sin debut på 1990-talet har den algeriska sångerskan-gitarristen spridit sin folkpoesi i ett ständigt föränderligt mångkulturellt ljuduniversum. Souad Massi bygger broar med sin närvaro och starka budskap. Känslorna kommer svalla!

I samarbete med Öppna Malmö. Konserten är en del av Malmö Folk Festival, läs hela programmet här: https://www.malmofolkfestival.se/sv

På scen:
Souad Massi: sång, gitarr
Malik Kerrouche: gitarr
Guy Nsangue: bas
Maamoun Dehane: trummor
Mokrane Adlani: violin

Förband: Sakhra Quartet med hemlig gäst!

Under en lång tid har Pär Moberg varit djupt inspirerad av musik från Östeuropa och Mellanöstern. Och de senaste 10 åren har han varit drivande bakom konsertserien Baghdad Sessions, och som återkommande kapellmästare fått sig en stor dos arabisk musik till livs. Nu känner han sig äntligen redo att för världen presentera en kvartett med erfarna musiker, som framför hans egna kompositioner! Det är kompositioner som hämtar sin inspiration i traditionell musik från Mellanöstern och Östeuropa, men med en tydlig Mobergsk touch. Musiken rör sig mellan det meditativa och det dansanta, med stora inslag av improvisation.

På scen:
Pär Moberg: saxofoner
Susan Scarbrough Syverson: harpa
Nabil Kassis: qanoun
Bader Debs: slagverk