The Magical Music of Harry Potter

16 mars 2024 | 12:00

Förtrollande toner och magiska ögonblick väntar den 16e mars när The Magical Film Orchestra & Choir intar Malmö för att framföra den ikoniska musiken från Harry Potter-filmerna. Denna mäktiga konsert kommer även att förgyllas av närvaron av en hemlig gäst som medverkat i filmerna.

Konserten bjuder på en rik kavalkad av kompositioner från de femfaldigt Oscar-vinnande kompositörerna John Williams, Patrick Doyle, Nicholas Hooper och Alexandre Desplat, inklusive musik från ”Harry Potter and the Cursed Child”. Kvällens hemliga gäst kommer dessutom att dela med sig av erfarenheter från filminspelningarna samt berätta om teman som vänskap, äventyr och kärlek i den förtrollade och farliga magiska världen.

Den mäktiga musiken ackompanjeras av en sofistikerad ljus- och lasershow, skräddarsydd för att skapa en atmosfär av magi och spänning. De visuella effekterna är noga utvalda för att intensifiera upplevelsen och kommer sannolikt lämna publiken med gåshud och få hjärtan att slå lite snabbare hos alla Harry Potter-fans.

Konserten omfattar mästerverk som ”Hedwigs Theme” och ”Double Trouble” av John Williams, samt ”Hogwarts Hymn” av Patrick Doyle, som väcker minnen av den mystiska världen i Triwizard Tournament. Nicholas Hooper och Alexandre Desplat har också bidragit till den musikaliska resan med sina ikoniska kompositioner, inklusive ”Dumbledores farväl” och ”Lily’s Theme”.