Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan.

Re:Orient är en politisk och religiöst oberoende kulturorganisation. Vi är Sveriges främsta tillflyktsort för »orientalisk« kultur och Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan.

Re:Orients syfte är att göra den »orientaliska« kultursfären tillgänglig i det offentliga kulturlivet. Vi gör det genom att presentera ett brett utbud av kvalitetskultur inom såväl det klassiska som det populärkulturella fältet.

Re:Orient startade som en sommarfestival på Djurgården i Stockholm och har sedan 1993 presenterat närmare 1000 programpunkter med svenska och internationella artister från över 40 länder.

Vi har under årens lopp presenterat musikaliska legender som Bulent Ersoy (Turkiet), Diana Hadad (Syrien), Marie Keyrouz (Libanon), Sabri Brothers (Pakistan) Kairo operans Oum Khoultum Ensamble (Egypten) och Sezen Aksu (Turkiet) och många fler.

Re:Orient arrangerar konserter, festivaler, klubbar men också seminarier och konferenser kring aktuella samhällsfrågor som rör relationen mellan öst/väst, mångfald och integration.

Vi riktar oss till en bred allmänhet – svenskar som minoriteter – och våra evenemang kännetecknas ofta av en påtagligt blandad publik.

Vi jobbar även på uppdrag av näringslivet och offentlig sektor med evenemang och artistförmedling. Bland våra uppdragsgivare finns bl a Tällberg Foundation, Utrikesdepartementet, Svenska Institutet, Astrid Lindgren Memorial Award och Stockholm Water Prize. Vår etablering på Moriska Paviljongen genomförs med stöd av Malmö kulturnämnd, Kulturrådet och i samarbete med bl a Stadsfastigheter.

Vi samarbetar ofta med olika organisationer inom skilda fält; Förlaget Natur & Kultur, Tidskriften Arena, Röda Korset, Olof Palmes Minnesfond, Vadstena Akademin, Utrikespolitiska Institutet, Södertörns Högskola, SIDA, Uppsala Konsert och kongress, ABF, Sensus, Segloga Smedja, Kulturskolan Stockholm m fl.

Läs mer på www.reorient.se