Moriskan Soul Sessions Special: Al vin / Al Khalidi

18 januari 2018 | 21.00

Välkommen till Moriskan Soul Sessions! Vi presenterar en scen för soul varje torsdag i Moriskans mysiga bistro. Denna afton, torsdagen den 18 januari, bjuder vi på en fantastisk Moriskan Soul Sessions Special tillsammans med Re:Orient och Music Xchange Forum (MXF)

AL VIN / AL KHALIDI

I samarbete med Re:Orient och Music Xchange Forum presenterar vi en Moriskan Soul Session Special med Al vin / Al Khalidi live! Bandet hämtar sin inspiration från den egensinniga musik som utvecklades när musiker i arabvärlden försökte närma sig västerländsk popkultur under tidigt sjuttiotal. Genren hade en kort blomstringstid och dog i sin linda i takt med att den religiösa och politiska extremismen tog allt större plats i samhället. Tobias, Nadin och Kristoffer plockar fördomsfritt upp tråden. Influerade av den senaste tidens omvälvande händelser skapar de ett soundtrack till nya generationer.

Tobias Allvin – bas, sång, mandol
Nadin Al Khalidi – sång, mandol, bas
Kristoffer Rostedt – tummor

På scen ca 21.30

MUSIC XCHANGE FORUM (MFX)

Under denna vecka sker Music Xchange Forum (MFX) på Moriskan – en mötesplats för kvinnliga musiker och arrangörer från Mellanöstern och Sverige. Intensiva samtal, utbyten och musicerande med en skara fantastiska musiker. Vi vågar tro att några av dem kommer hoppa upp på scenen denna kväll. 

RE: ORIENT

Re:Orient är Sveriges främsta ambulerande tillflyktsort för ”orientalisk” kultur. Verksamheten är Nordens största arrangör av kultur- och nöjesevenemang med fokus på Mellanöstern, Nordafrika och Balkan. Syftet är att ”… göra den orientaliska kultursfären tillgänglig i det offentliga kulturlivet”, genom att presentera ett brett utbud av kvalitetskultur, både inom det klassiska och det populärkulturella fältet. Re:Orient riktar sig till en bred allmänhet – svenskar som minoriteter. Källa: reorient.se

HUNGRIG?

Avnjut middagen i Moriskans Bistro innan konserten!
Restaurangen är öppen från och med klockan 17.30.
Boka bord via moriskansbistro.se

Tips! Missa inte nästa veckas jazzklubb.