AW med Oppalanta Skriver Historia: Kleopatra + gratis buffé

26 januari 2018 | 17:00

Gratis buffé med din drink kl 17-19.00, samt spännande samarbeten fram till 23.00. Denna vecka kör vi AW med Oppalanta skriver historia: Kleopatra!

–> 26 januari, föreställning kl 19.00
–> Fri entré, Spegelsalen
–> After Work mellan kl 17-19 med fri buffé vid köp av dryck.
–> Evenemanget är tillgängligt för rullstol.

Oppalanta skriver historia är en teaterföreställning som fritt rör sig mellan tid och rum, fakta och fiktion samt lek och allvar. Detta är möjligt tack vare improvisationsteaterns förmåga att vara självutlämnande, bjussig och hisnande rolig. Det är en föreställning som aldrig är densamma då det handlar om en ny historisk person varenda gång och då improvisationsteater alltid bara skapas i stunden då den spelas, för att aldrig spelas igen. Genom ett antal, helt improviserade, teaterlekar återger Oppalanta ett helt liv. Ett liv av en kvinna ur historien som, enligt Oppalanta, inte har fått den uppmärksamhet och uppskattning som hon förtjänar. Sömlöst surfar skådespelarna längs en tidslinje med nedslag i de viktigaste händelserna ur huvudpersonens liv, från vaggan till graven – i kronologisk ordning.

Först ut bjuder vi på en föreställning om Kleopatra, Egyptens sista farao. Född 69 f.kr. och kanske mest känd som en supersnygg tjej med eyeliner som var ihop med Julius Caesar och Marcus Antonius. Utöver denna livsnödvändiga fakta tänker vi oss en föreställning om strategier för imperieexpandering, förgiftade hårnålar, lingvistisk briljans och kanske ett och annat tips om hur du bäst gömmer dig i en ihoprullad matta.

Välkomna till Spegelsalen för att ta del av Oppalanta skriver historia – det kommer bli historiskt och hysteriskt!

OM OSS

Oppalanta bildades i september år 2015 i Malmö. Vi var, och är, en väldigt hungrig och ambitiös teatergrupp som ville börja jobba ihop och sätta upp vår första produktion – ”Dan då Dan dog” av Rasmus Lindberg. Vi repeterade under hösten 2015 med regi av Christoffer Rigeblad och produktion av Josefin Beischer. Namnet Oppalanta är taget direkt från en replik ur manuset till ”Dan då Dan dog” och ordet är synonymt med ”hoppla” eller ”hoppsan”.

FRI BUFFÉ

*Gratis buffé från kl 17:00 vid köp av dryck för minst 52 kr
Köket öppet till 22.00, se menyn på www.moriskansbistro.se
Stanna kvar för fri entré till nattklubben

Tips: Missa inte andra trevliga evenemang på Moriskan 2018!