Baghdad Sessions feat: Muhammad Qadri Dalal & Bakri Hemmami

14 juni 19:30

OBS. Ny tid: 19.30!

Gäster denna kväll blir den syriske mästarmusikern Muhammad Qadri Dalal (oud), och en ung syrisk talang, Bakri Hemmami (sång och slagverk).

Muhammad Qadri Dalal (ofta kallad Abou Adri) är vid 73 års ålder en av de sista äldre stora mästarna inom improvisation i arabisk musik. Han är inte så känd för en bredare allmänhet, men ibland syriska musiker är han en ikon. Från ung ålder skolades han i Aleppo i den arabiska musikens rytmiska och melodiska komplexitet, och studerade bland annat för mästaren Bakri al-Kurdi. Dalal har som solist och musiker uppträtt både i Syrien och resten av världen, och arbetat med många av de ledande musikerna i Syrien, inklusive Sabah Fakhri och Sabri Moudallal.
   Dalal är också en skicklig arrangör och kompositör, och tidigare direktör för Sabah Fakhri Conservatory i Aleppo. Numera är han professor i oud, orientalisk violin och arabisk musikteori vid musikkonservatoriet i Alexandria, Egypten.
Bakri Hemmami är en ung syrisk sångare och slagverkare, som föddes och växte upp i Aleppo, där han lärde sig den arabiska sångtraditionen från flera stora mästare. Idag finns Bakri i Danmark, där han är inblandad i olika musikprojekt med både danska och arabiska musiker. Det är han som bjudit in Abou Adri till Skandinavien.
Övriga medverkande:
Nabil Kassis, qanoun,
Bader Debs, slagverk
Pär Moberg, saxofon
Allan Skrobe, mandola.

The Baghdad Sessions
The Baghdad Sessions är en konsertserie med framför allt musik från Mellanöstern, där gamla och nya svenskar med en kärlek till musiken möts och spelar tillsammans. Husbandet består av The Mazguf Ensemble, med varierande musiker från gång till gång. The Baghdad Sessions presenterar en blandad repertoar med arabiska klassiker, gästartistens egna vackra kompositioner och säkert ett och annat inslag av svensk folkmusik! Detta är tredje säsongen på Moriska Paviljongen.

Baghdad Sessions konserter anordnas med stöd av Malmö Stad och Kulturrådet.


Ät gärna i Moriskans Bistro innan kvällens konsert!
Köket är öppet från 17.00.
Boka bord via:
❖ www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35