Balkan Sessions

10 augusti 2018 | 21:00

Balkan Sessions i Moriskans Trädgård (Mikkeller Moriskan)

Balkansession med Kiril Lamnjov, Marko Jelaca och Jesper Nordberg. Tre musiker från Makedonien, Serbien och Sverige spelar för första gången i denna konstellation och ger en timmes konsert på Mikkeller Pop up Moriskans Trädgård. Pinfärska tolkningar av klassiska folkmelodier från Ex-Jugoslaviens sydligare trakter utlovas. Bandet består av:

Kiril Lamnjov, saxofon, från Veles i Makedonien. En virtuos multiinstrumentalist med djupa rötter i den makedonska traditionella musiken. Uppvuxen i en musikerfamilj och har spelat med storheter från Balkan som Esma Redzepova (Makedonien), Mirko Kodic (Serbien), Stojan Jankulov (Bulgarien) och många många fler …

Marko Jelača, trummor, flyttade till Malmö från Barcelona där han under 11 års tid varit aktiv som musiker med specialisering på frijazz, folkmusik och modern europeisk jazz. Född och uppvuxen i serbiska staden Ruma har han intryck från många olika musiktraditioner: allt från avant garde-musik, folklore från Balkan och bebop går att skönja i hans uppfinningsrika spel. Aktuell med filmmusik till en dokumentärfilm på uppdrag av Guldbaggebelönade filmskaparen Goran Kapetanović tillsammans med Jesper.

Jesper Nordberg, kontrabas, baserad i Malmö och Köpenhamn, där han studerar på Rytmiskt Musikkonservatorium. Han har arbetat med en rad framstående jazzmusiker i Malmö/Köpenhamn och är återkommande basist i husbandet på Mandagsklubben 5E i Köpenhamn, som blev utsedd till Danmarks bästa jazzklubb av Danish Music Awards 2018. Han har ett stort intresse för folkmusik från Balkan och har samarbetat med musiker som Lelo Nika, Miloš Nikolić, Boško Jović och George Mihalache.