Billie Holiday/Lester Young Tribute

31 maj 2017 | 21:00

Jazz i Moriskans Bistro varje onsdag med efterföljande jam session. 31/5 Billie Holiday/Lester Young Tribute

Moriskan Jazz Club pres: Billie Holiday / Lester Young Tribute + Jam ! Moriskan Jazz Club fångar upp nutidens vibrerande jazzklimat runt Öresund i en miljö som blickar tillbaka på dess ursprung. Boka bord innan i Moriskans Bistro hummusbar: bistro@moriskapaviljongen.se

Billie Holiday / Lester Young Tribute! 

Johanna Jarl – Voc

Fredrik Carlquist – Sax

Sven Erik Lundeqvist  – Piano

Johnny Åman – Bas

Johan Kolsut – Trummor

Saxofonisten Fredrik Carlquist och sångerskan Johanna Jarl gjorde sitt första gig tillsammans i Barcelona 2015, det uppstod magi direkt i samspel och sound. Rotade i jazzen och med gemensamma referenser beslöt de sig för att göra ett tribute projekt till två av sina stora förebilder Billie och Lester.

Johanna föddes 1982 i Malmö, Sverige. I en musikaliskt aktiv familj var valet självklart redan från barnsben att hon ville bli sångerska. Under tidiga tonåren introducerades hon för jazzmusiken och kände sig genast hemma. Inspirerad av artister som Billie Holiday, Chet Baker och Carmen McRae började hon uppträda i sin hemstad Malmö. Johanna har efter sin utbildning vid Heleneholms musikgymnasium, provat många olika vägar inom bland annat musik och teater, men att sjunga jazz har alltid legat henne närmast hjärtat. Hon har hörts med musiker som Sven Erik Lundequist, Johnny Åman, Anna Pauline Andersson, Anton Jarl samt många fler.

Fredrik Carlquist är en svensk saxofonist som bor i Barcelona, Spanien. Sen han kom dit, 2001, har han etablerat sig som skapare av nya jazzevent i staden och han är ansedd vara en av de största blåsarna på jazzscenen. En precis och mångsidig saxofonist som rör sig lätt genom ett brett register inom jazzen. Även om hans senare arbete fokuserar på den klassiska jazzen med influenser av storheter som Lester Young och Stan Getz, har han hörts i många andra konstellationer i allt från fri jazz till Dixieland. På hans skivor står han också ut som kompositör och producent. Med Barcelona som bas spelar han med en rad toppmusiker som Jorge Rossy, Gustav Lundgren, Dave Mitchell, Andrea Motis, Karl-Martin Almqvist med flera.