Black Flower Live!

16 februari 2018 | 20:00

Fredagen den 16 februari kommer bandet Black Flower till Moriska Paviljongen för att bjuda på en hypnotisk livekonsert. Det blir en mix av stilar som tar oss med på en resa från Etiopien via Nigeria till Balkan vidare till Orienten och Karibien. Missa inte detta!

Black Flower levererar en livlig och hypnotisk musikalisk mix av Ethio-jazz, afrobeat, orientaliskt och dub. Det unga bandet från mångkulturella staden Bryssel med saxofonisten Nathan Daems i spetsen skapar en tidlös musik som löser upp gränsen mellan fantasi och verklighet.

Black Flower är ett band som sticker ut. På ett högst organiskt sätt lyckas de skapa en musik som rymmer influenser från legender som Mulate Asteke, Fela Kuti och John Zorn. Det lyckade resultatet blir en okomplicerad mix av stilar som tar oss med på en resa från Etiopien via Nigeria till Balkan vidare till Orienten och slutligen hamnar vi på en karibisk ö.

De skickliga instrumentalisterna lyckas med att genom sin musik berätta historien om vår samtid, en tid av folkvandring där kulturer möts och formas till något nytt och spännande uppstår. Släpp loss fantasin, följ musiken och ge dig hän till en urgammal mänsklig ritual. Dansa!

#ethiojazz #afrobeat #world #fusion

BANDET

Nathan Daems – bariton, alto sax, washint, kaval, ney, flute, composition
Jon Birdsong – cornet, althorn, cornetto, seashells
Simon Segers – drums
Filip Vandebril – bass
Wouter Haest – organ, clavinet

HUNGRIG?

Avnjut en god middag i vår mysiga bistro innan konserten!
Boka ditt bord via www.moriskansbistro.se