Fatoumata Diawara Live!

03 november 2018 | 19:00

Fatoumata Diawara, den lysande stjärnan från Mali, som med inspiration från hennes hemtrakt Wassoulou skapar ett angeläget och samtida uttryck. I centrum av musiken finns hennes varma och uttrycksfulla röst uppbackad av en funkigt jazzig ljudbild, där bluesens melankoli och rytmernas eld klart lyser igenom. Hon släpper sin andra platta i maj 2018. Konserten arrangeras av Mix Musik och Moriska Paviljongen.

FATOUMATA DIAWARA (MALI) LIVE!
Lördag 3 november
Dörrar 19.00, 18 år.
Biljetter ute nu! Early Bird via Kulturcentralen ger 15% rabatt, begränsat antal och först till kvarn: KÖP HÄR

Fatoumata Diawara började sin karriär som skådespelerska och blev känd i Västafrika och Europa när hon fick huvudrollen i Dani Kouyatés film ”Sia”. Efter den rollen kom många erbjudanden och mot sin familjs vilja, flyttade hon till Paris för att fortsätta jobba som skådespelerska. Hennes vackra röst upptäcktes, Rokia Traoré satte en gitarr i hennes händer och Fatoumata Diawaras karriär som sångerska tog fart. 2011 släppte hon sitt första fullängdsalbum ”Fatou”.

Fatoumata Diawara har ett starkt samhällsengagemang. Under krisen i Mali samlade hon gräddan av Malis musiker till en manifestation för fred i landet genom sången ”Mali-Ko”. På den nyligen släppta singeln från hennes kommande album, ”Fenfo”, som släpps i maj, speglar hon flyktingkrisen i världen. 2014 fick hon den franska hedersutmärkelsen ”Chevalier de l’ordre des art et lettre”. Hon är en av Malis mest framstående artister i den yngre generationen och har samarbetat med Oumou Sangaré, Herbie Hancock och Dee Dee Bridgewater. Med en palett av akustisk gitarr, bas, slagverk och keyboard, dras penseldragen fram av den melankoliska, men starkt rytmiska musiken och med Fatoumata Diawaras karisma, dans och hänförda röst i centrum, kan kvällen inte bli annat än en fullträff.

Insläpp 19.00
Förband 19.30
Fatoumata Diawara ca 20.30

På scenen:
Arecio Smith – keyboard
Fatoumata Diawara – sång, gitarr
Jean Baptiste Ekoué Gbadoe a.k.a JB – slagverk
Sekou Bah – bas
Yacuba – gitarr

Ät i Moriskans Bistro innan föreställningen!
Köket är öppet från 17.30
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35

Vad händer mer i November?
STANDUP!
Nisse Hallberg -Trött
Klicka här för att komma till eventet.