Fricky live + klubb SLUTSÅLT

17 november 2018 | 22:00

NYTTIG INFO:

22.00 öppnar vi dörrarna till konserten i Stora Salongen, Fridlyst går på scen ca 22.45 och därefter Fricky.
*KOM I GOD TID FÖR ATT SLIPPA LÅNG KÖ!*

Vi har nattklubb som vanligt i Spegelsalen (No Time For Us – Indie, Luggpop & Shoreline) och Bistron (Reggae Scorcher #165), samt eftersläpp till klubb i Stora Salongen efter konserten, som är tillgängligt för alla även utan biljett – men i mån av plats såklart. Så återigen, kom i god tid!

Förköp: http://www.tickster.com/events/ca4vgm5jt68nb48

2018 års i särklass hetaste artist. Utsålda konserter överallt. Hon får mig. Vi talar om Fricky! Lördag 17 november kommer han till Moriska Paviljongen, stora scen.
 
Det händer att man hör ny musik och kommer på sig med att undra varför man inte hört den förr. Varför ingen annan lyckats göra samma sak. Fricky är precis ett sådant exempel. Väl förankrad i samtiden, utrustad med mjuka flöjter, reggaeton, afrobeat och trap tar Umeåsonen svensk R&B till en ny plats. Men det krävs mer än en kontemporär produktion för att vara relevant – det krävs något unikt. Detta något har Fricky i överflöd. På en oförstörd, nästan sävlig västerbottniska, berättar han om vännerna i norr, kärlek, maskulinitet och inte minst det där som händer mellan vita lakan när två jämlika personer vill samma sak. Trogen R&B-genrens ofta explicita sextematik är Frickys musik inte sällan sensuell, men utan att för den skull bli otidsenlig. Det är ödmjukt, följsamt, svängigt, böjligt och framstår tidvis som ocensurerade utdrag ur en dagbok. Med humor, finess, talang samt en sällsynt stilkänsla har vi i Fricky fått en ny stjärna.
 
Fricky, eller Erik Friman som han egentligen heter, har sedan länge varit en integrerad del av Umeå-kollektivet och skivbolaget Random Bastards där bland annat Cleo, Gonza-Ra och Erk också ingår. Men det var just under alter egot Fricky det egna uttrycket hittades. 2016 kom första singeln Kär som följdes av Hon Få Mig 2017. Tidigare i år kom äntligen debut-EP:n ”Aqua Aura” och det stora genombrottet som hade anats är nu ett faktum. Med denna oerhörda medvind i ryggen kommer Fricky att sväva på moln genom landet i höst.
SUPPORT: Fridlyst
Malmöbaserade hiphopgruppen Fridlyst från Västerås, är numera en del av de omtalade kollektivet Random Bastards. Gruppen består utav medlemmarna MC Hans, Lil Phil & Shanti Blanco. De har de senaste åren klättrat sig fram genom hiphopsverige med sina energifulla liveframträdanden och gör sig nu redo att återigen inta scenen på Moriskan när de värmer upp för Fricky.
Klubb efter konserten! DJs: TBA
___________________________

Ät i Moriskans Bistro innan föreställningen!
Köket är öppet från kl. 17.30 – 22 ons, tors, lör.
AW på fredagar 17-19
Boka bord via:
❖ www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35