Moriskan Jazz Club pres: Fuensanta Mendez Kvartett + Jam

28 februari 2018 | 21:00

Varmt välkommen till Moriskan Jazz Club! Varje onsdag presenterar vi en ny scen för jazz, med nationella och internationella inslag, i en miljö som påminner om 20-talets Paris. Alltid med efterföljande jam!

Fuensanta Mendez Kvartett + Jam (SVE)

Fuensanta Mendez är ett barn av Mexicos rika jazzmiljö, där både jazz och latinamerikansk musik sitter djupt i det kollektiva medvetandet. Fuensanta förstår som få andra att sjunga jazz som att hon var född till det. En lätthet och intimitet bjuder in lyssnare från alla håll. Fuensanta flyttade senare till Amsterdam för att studera på konservatoriet där. Genom hennes jobb i Holland har hon mm. vunnit den prestigefulla tävlingen Princess Christina Jazz Concours och spelat på spelställen som Bimhuis, Tivoli Utrecht och på North Sea Jazz Festival.

Eddy Determeyer (presse-president i juryn i Princess Christina Jazz Awards) hade detta att säga efter att Fuensanta vann ett förstapris:

”…She knows like no-one else how to integrate her voice into the band sound. She has an exemplary technique, sings her own songs and lyrics fault-free and knows how to handle the widest of intervals.”

Kom och upplev ett djupt musikalisk uttryck med jazz och samspel i centrum.

Fuensanta Mendez – Sång
Teis Semey – Gitarr
Johnny Åman – Kontrabas
Love Ekenberg – Trummor

På scen ca. 21:30.

Ät din middag i bistron innan konserten!
Boka bord via moriskansbistro.se