Moriskan Jazz Club pres: GLIMT + Jam

08 november 2017 | 21:00

Moriskan Jazz Club fångar upp det senaste på den lokala jazz-scenen, med nationella och internationella inslag, i en miljö som påminner om 20-talets New York. En oas för jazzälskaren!

GLIMT SLÄPPER DEBUTSKIVA

GLIMT släpper sin debutskiva ”3&2” i början av oktober 2017. Skivan kommer finnas tillgänglig för alla streamingtjänster. Redan ett år efter att trion bildades 2016 startar en releaseturné i slutet av oktober 2017.

Trions lyhördhet och samspel bidrar till att musiken känns öppensinnad, spännande och spontan där musiken kan gå i många riktningar. Musiken för tankarna till Esbjörn Svensson, Keith Jarrett och ECM. Skivan består av sex låtar som tillsammans bildar en större helhet likt en svit, där musiken rör sig mellan helt fritt skapande till ytterst genomarbetat material. De egna kompositionerna aktiverar örat och har inga som helst planer på att lämna dig ifred.

Kompositören Håkan Bjuvenstedt hade en vision om att skriva musik till en hel konsert där musikerna Emma Larssons och Viktor Kannistos musikaliska identiteter togs tillvara i musiken. När trion utnyttjar musikens vingbredd blir det musikaliska resultatet hänsynslöst.

GLIMT trio bildades hösten 2016 och utifrån den spelglädje och påtagliga energi som uppstod var det givet för trion att fortsätta spela och få ut musiken till fler människor. Detta resulterade i deras debutskiva som spelades in våren 2017.

”Musiken bär iväg likt ett rälslöst nattåg, kastvindar får styra färdriktningen och innan du vet ordet av så befinner du dig på ett ställe du inte visste fanns” – Oscar Järnland

”Jag upplevde att dom hade kapacitet att spela vad som helst” – Daniel Hägg

BANDET

Viktor Kannisto – Trummor
Emma Larsson – Kontrabas
Håkan Bjuvenstedt – Piano & komposition

På scen vid 21:30.

MIDDAG I MORISKANS BISTRO

Hungrig innan konserten? Ät din middag i Moriskans Bistro för att säkra din plats! Moriskans Bistro öppnar 17.30.
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35

Besök Moriskans Facebook: https://www.facebook.com/moriskapaviljongen/