GRANDMASTER FLASH (US) + Klubb

01 mars 22:00

Välkommen till en Grandmaster Flash-back tillbaka till hiphoppens födelse; häng med på ett funky block party och musikaliskt äventyr tillbaka till genrens barndom när Grandmaster Flash besöker Moriska Paviljongen i Malmö.

INFO
– Fredag 1 mars 2019
– Insläpp kl 22.00
– På scen ca 23.30. OBS! Kom i god tid för att undvika lång kö.
– Support DJ Besh One & DJ KCL
– Förköp via tickster.com (biljettsläpp kl 10.00 fredag 2 nov)
– 18 årsgräns
– Eftersläpp och klubb från ca 01.00
 
Världens första DJ-stjärna, mixmästaren, hiphopfadern, – kärt barn har många namn och Grandmaster Flash är stolt över dem alla. Det var inte bara hiphop han var med och skapade, utan revolutionerade hela musikhistorien när han la sina händer på vinylskivorna och manövrerade skivspelarna som om de vore ett instrument i sig.
 
Grandmaster Flash växte upp i New York i stadsdelen The Bronx, där han blev fascinerad av både mekanik och musik i tidig ålder. Han byggde sina egna högtalare och mixers i trä- och metallslöjden i skolan, och när skivspelarna drogs ut på gatan för block partyn, imponerade Flash tidigt på sin omgivning med fingerfärdighet och kyla vid spelarna. Han var tillsammans med Kool Herc och Afrika Bambaataa en del av den Heliga Treenigheten av Hip Hop Pionjärer, där Flash var den mest tekniskt skickliga av de tre.
 
Moriskan kommer att likna en scen ur hyllade Netflix-serien ”The Get Down” när Grandmaster Flash presenterar sin show ”HipHop, People, Places & Things”. Han är en musikalisk mästare med sina breakbeats och scratching, och är här för att sprida glädjen som han fann i de tidiga blockparty festerna som han spelade på under 1970-talet. Denna gång har han en visuell dimension inkluderad i sitt DJ-set så att både ljud och bild ger känslan av att uppleva ”människorna, platserna och sakerna” som har bidragit till att skapa ikonen Grandmaster Flash. Således kommer allt från musik till dans och kläder se ut som en scen tagen från The Get Down. Så häng med och få en Grandmaster Flash-back till hip hop födseln när den stora mästaren står bakom skivspelarna och mikrofonen på Moriskan fredagen 1 mars 2019.
 
Varmt välkomna!

 

Tillgängligt för rullstol
Moriskan tar endast kort.
Guldkort gäller ej på denna konsert.