Hari Mata Hari (FÅ BILJETTER KVAR!)

20 oktober 2017 | 20:00

HARI MATA HARI – live in Malmö/Moriskan 20/10 2017

Hari Mata Hari bildades 1986 i Sarajevo, Bosnien och Hercegovina och har sedan dess funnits närvarande på musikscenen, såväl i landet som utanför.

Åttiotalet var guldåldern på den exjugoslaviska pop-rockscenen då många av de band som än idag verkar i regionen bildades och tog jugoslaver med storm.

Under den tiden präglades den musikaliska himlen av otaliga pop & rock-band, det ena bättre än det andra. Publiken lockades i horder till alla stora och små spelningar runt om i före detta Jugoslavien.

Att lyckas hålla sig på topp under så hård konkurrens som rådde på åttiotalet är en stor bedrift. Under sina första år då bandet bildades, var Jugoslavien ett land och därmed var konkurrensen mycket större än idag.

Trots att Hari Mata Hari är en bosnisk grupp är de fortfarande och efter allt som har hänt i före detta Jugoslavien under 90-talet, lika populära vart än de kommer i hela regionen.

Oavsett vilken scen de spelar på är det alltid lika fullt och stämningen är på topp. Gruppen är ett levande bevis att musiken är det universella språket som alla kan enas kring. Hemligheten bakom framgången är att Hari Mata Hari gång på gång lyckas överträffa publikens förväntningar, från första albumet fram till idag.

Med sin kraftiga men stämningsfulla röst och ömsom ryckiga ömsom sorgliga toner tar sångaren Hari Varešanović med sig publiken på en oförglömlig resa genom kärlek, sorg, lycka och allt som hör livet till.

Hari Mata Haris musik flätar samman modern pop med traditionell bosnisk musik, sevdah, samt schlager och allt som ryms däremellan.

Den svenska publiken känner igen Hari Mata Hari genom medverkan i Eurovision Song Contest 2006, då de med låten Lejla kammade hem en tredje plats och den bästa placeringen för Bosnien sedan landet bildades.

Blandningen av musikstilar gör Hari Mata Hari lika populär hos både den äldre som den yngre publiken.