Moriskan Jazz Club pres: Jesse Emmoth Kvartett (SE/FIN) + jam!

10 januari 2018 | 21.00

 

Varje onsdag presenterar Moriska Paviljongen en scen för jazz i Moriskans Bistro. Denna vecka bjuder gruppen Jesse Emmoth Kvartett (SE/FIN) på en mysig konsert med efterföljande jam. Varmt välkomna!

Jesse Emmoth Kvartett (SE/FIN) – Tradition med öppenhet

I denna nya kvartett försöker medlemmarna svetsa samman olika traditioner inom jazz till en helhet. Musiken består dels av pianistens egna kompositioner och dels av arrangemang på gamla välkända låtar. Kvartettens musik har en öppenhet över sig med en inbjudande känsla, såväl för musikerna som för lyssnarna.

För pianisten och bandledaren Jesse Emmoth faller det sig naturligt att alltid starta upp nya projekt och ta sig an nya utmaningar. De senaste åren har det blivit allt ifrån Sydsverige-turné och skivinspelning med Fredbergs orkester, till Litauen-turné med det svensk-litauiska samarbetsprojektet ANGA.

Förutom Emmoth Kvintett som drivs ihop med brodern Jimmie, är detta det hittills enda projektet där pianisten står med utslagsrösten och testar vingarna i egen regi.

Hans musikaliska resa började bakom trumsetet hemma i det lilla samhället Tyringe i norra Skåne. Det var först under gymnasietiden som intresset för Jazz väcktes. Ungefär samtidigt byttes trummorna ut mot tangenter i skiftande svart och vitt. Sedan dess har det blivit jazzstudier på heltid vid bl.a. Skurups folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö.

Hannes Nyström Bennich föddes 1994 i Norrköping och började spela saxofon när han var 11 år gammal. I Norrköping fick han chansen att spela med Tenorsaxofonisten Nisse Sandström vilket verkligen fick hans kärlek för jazzen att blomma ut. Han har utbildat sig på både Lunnevads folkhögskola och Skurups folkhögskola och studerar nu vidare på Musikhögskolan i Malmö.

Zacharias Holmkvist är en 24 år gammal kontrabasist från Sibbo, Finland. Zacharias avlade sin kandidatexamen i Jakobstad, Finland, men sedan hösten 2016 har han varit bosatt i Malmö och påbörjat sina masterstudier på Musikhögskolan i Malmö.

Per Lindberg är en 22 år gammal trumslagare från Skellefteå. Han upptäckte Art Blakey vid sjutton  års ålder och har sedan dess varit helt fast i jazzträsket.

Musiken som gruppen presenterar låter sig inspireras av både ”det nordiska ECM-soundet”, men även den amerikanska bebop-traditionen. Under 2017 kommer gruppen att spela in sin debutskiva, och synas live runt om i södra Sverige.

Tips: Missa inte Svenska Björnstammen på Moriskan i vår!