Jonathan Dafgård Quartet ft. Marie Buch Hoyer

19 juli 2017 | 21:00

Moriskan Jazz Club pres: Jonathan Dafgård Quartet ft. Marie Buch Hoyer

Jonathan Dafgård kvartett ft. Marie Buch Hoyer tar över Moriskans Bistro den 19 juli med konsert + Jam

Jonathan Dafgård – Gitarr
Marie Buch Hoyer (DK) – Piano
Gabriel Waite – Bas
Love Ekenberg – Trummor

”De kalla klangerna från nordisk pop och folkmusik som smälter när de möter jazzens rykande heta rytmer” – så kallas soundet som Jonathan Dafgård Quartet kommer med. Likt olika is-tappar som sakta smälter och bildar något nytt blandar Jonathan Dafgård Quartet influenser från 1900-tals klassisk musik, modern popmusik med jazzens improvisationselement.

Marie Buch Hoyer är 24 år gammal, från Lolland / Falster. Hon rör sig på de flesta av de danska och nordiska jazzscenerna och i många olika konstellationer. Musiken hon spelar är allt från kör-konserter, pianotrio i en hotellobby och fusion-jazz live på estniska morgon-TV. Hon har en förkärlek för jazz med sväng och förebilderna är Erroll Garner och Nina Simone. Utöver deras instruktioner från skivorna så har Marie även blivit undervisad av Lars Jansson. Hon har studerat vid Skurups Folkhögskola och Musikhögskolan i Malmö, men bor nu i Köpenhamn.

Jonathan Dafgård är 24 år gammal från Malmö men för nuvarande bosatt i Amsterdam. Framförallt rör han sig inom jazzens olika genrer men har rötter i både rock och pop, vilket kommer fram i musiken som han skriver. Största förebilden heter Jesse Van Ruller som är hans nuvarande lärare vid Conservatorium Van Amsterdam.  Innan Amsterdam har Jonathan studerat på Fridhems Folkhögskola och hunnit spela både med sin egna kvartett och trio.

Ät i Moriskans Bistro innan kvällens event och säkra era platser!
Köket är öppet mellan 17.30-22.00.
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35