Judar & Humor – i gränslandet mellan komik och tragik

28 oktober 2017 | 19:00

Judisk Krönikas podd ”Unge Meyers lidanden” spelas in LIVE med komikerna Jonatan Unge och Bianca Meyer på Moriska Paviljongen i Malmö lördag den 28 oktober kl. 19.00

Larry David, Julia Louis-Dreyfus, Woody Allen, Sacha Baron Cohen, Sarah Silverman, Adam Sandler  – varför är judar så roliga?

Komikerna Jonatan Unge och Bianca Meyer leder ett samtal med
gästerna Ahmed Berhan, Ola Söderholm och Johan Åberg. De ställer sig frågor som: Vad är judisk humor? Vem får skämta om judar? Varför finns det så många judiska komiker? Får man skratta åt Förintelsen? Styr judarna Hollywood?

Varmt välkomna!

Ett samarbete med Familjen Robert Weils Stiftelse

OM PODDEN:

Unge Meyers lidanden är Judisk Krönikas alldeles egna podcast som blandar humor och skratt med seriösa samtal. Lyssna på tidigare avsnitt om ”Köttets lust” och ”Israel eller IsraHELL” som spelades in på Kulturhuset i Stockholm i juni: judiskkronika.se

OM JONATAN UNGE

Jonatan har medverkat i en mängd radio- och TV-produktioner. Han blev jude som tonåring, vilket är ett återkommande inslag i hans skämt. Han har bland annat uppträtt tillsammans med komikern Aron Flam under titeln judisk standup.

OM BIANCA MEYER

Bianca är poddare och manusförfattare, ung, judisk och upcoming, med en humor svart som oktobernatten.

OM JUDISK KRÖNIKA

Judisk Krönika är en av Sveriges äldsta kulturtidskrifter. Sedan 1932 har den varit ett forum för debatt om främlingsfientlighet och minoritetsfrågor, med tolerans och pluralism som ledord.

Ambitionen är att vara en del av den svenska kulturen och samtidigt slå vakt om det judiska. Med sin gedigna ålder och erfarenhet är tidskriften unik bland minoritetstidningar och hoppas inspirera andra minoritetsgrupper i det mångkulturella Sverige. Krönikan förespråkar integration utan assimilation och ett samhälle där minoriteters delaktighet uppmuntras samtidigt som deras kulturella särart stöttas och bevaras. Idag, när främlingsfientligheten ofta gör sig påmind utgör Judisk Krönika ett viktigt forum för både integrationsförespråkarna och rasismbekämparna.