Moriskan Soul Sessions: KAALM + jam

29 mars 2018 | 21.00

Välkomna till Moriskan Soul Session! Varje torsdag presenterar vi en ny scen för soul i Moriskans mysiga bistro, med både nationella och internationella artister. Alltid med efterföljande jam! Denna vecka gästas vi av den Malmöbaserade gruppen KAALM.

KAALM

KAALM bildades 2016 och släppte då sin första singel Time samt spelade förband till KING (US). 2017 släppte de sin debut-EP Everything.

Den Malmöbaserade gruppen spelar musik komponerad av Karolina Almgren, som de senaste åren haft stora framgångar som sopransaxofonist på Sveriges och Europas jazzscen. 2016 vann hon Euroradio Jazz Competition och 2017 vann hon SR P2:s pris Jazzkatten. Gruppens medlemmar har synts och spelat bakom artister som Tingsek, Helt Off, Amason, Albin Gromer, Promoe, Nils Landgren, Rigmor Gustavsson, Shirin mf.

Med influenser från pop, soul och jazz skapar gruppen musik med en strävan att tilltala alla. Musiken är enkel men fylld av komplexa undertoner som gör musiken både nyskapande och intressant, stark och färgglad, öm och sorgsen.

MEDLEMMAR

Karolina Almgren – Sång/Bas/Sopransax/Komposition
Joakim Svensson – Gitarr
John Venkiah – Keyboards
Filip Bensefelt – Trummor

På scen ca. 21.30