Moriskan Jazz Club pres: Karlsson/Bonde + jam

11 april 2018 | 21.00

Välkommen till Moriskan Jazz Club! Varje onsdag presenterar vi en scen för jazz, med lokala och internationella inslag, i en miljö som påminner om 20-talets New York. Alltid med efterföljande jam! Denna vecka gästas vi av jazzkvintetten Karlsson/Bonde. På scen vid 21.30.

Karlsson / Bonde

Karlsson / Bonde är en ung jazzkvintett baserade i Malmö, som spelar musik av trummisen Marcus Karlsson och gitarristen Gustaf Bonde. Som en del av bandets releaseturné bjuds det på låtar från debutskivan Rosenblad och några andra rykande färska bitar. Med improvisatorisk utgångspunkt är kompositionerna uteslutande original. De är inspirerade av såväl traditionell jazz som blues, lyriska körverk och pop/rock. Ett potpurri av swing, beatjazz, improvisation och mer arrangerade verk!

Så här beskriver det välrenommerade musikmagasinet Lira kvintetten:

”. . . Genomarrangerade partier följs av utrymme för solon för någon av musikerna, på så sätt inlemmande sig i ett traditionellt sätt att bygga låtar. Dynamiken byggs upp av tätt samspel som sedan bryts upp i luftigare spel. . . . Jag får en känsla av att kvintetten hunnit spela en hel del ihop innan de gick in i studion, de får till en härligt driv tillsammans med stor säkerhet och en hel del briljanta soloinsatser från alla medverkande.”

HUNGRIG?

Ät din middag i vår restaurang innan konserten!
Boka bord via moriskansbistro.se