Klubb SOAP #8: Sportlovsfesten / 90s Smash Hits

02 mars 2018 | 23:00

Klubb SOAP firar sportlov!*

Du kan alltid bli nummer 1, vinner vad du vill sjöng Robyn optimistiskt i Lilla Sportspegeln – 90-talet var ett sportigt årtionde, det räcker att snegla på modet och Kul i 5-katalogen. Det här är kvällen för sportiga prasselbyxor, lycrahoodies, höga hästsvansar, dykardräktsmaterial, sweatpants, pannband och platåskor. På duk visas vågtunnlar, skatetrick, snowboardbackar och Markoolios kändistäta Mera Mål!-video, på dansgolvet spelar klubb SOAP 90-talets bästa eurodisco, leksakstechno, girl groups, boy bands och radiohits! Kan du höra faktiska instrument i låten? Då spelar vi det förmodligen inte.

Sporthändelser på 90-talet, i urval:

Kappabyxan med knappar på sidorna
Skechers med hjul (!!!)
JoJo-hysterin
L.O.G.G Sport
Filas puffiga jackor
Nikes puffiga jackor
Adidas puffiga jackor
Jazzbyxor
Bowlingkalas
Gympascenen i Clueless
Sveriges herrlandslag i fotboll gör sin bästa prestation någonsin och tar VM-brons 1994. Än idag lever glädjeyran kvar i form av en inhemsk övertygelse om Sverige som “stor fotbollsnation”.

När: Fredag 2 mars, kl. 23–03
Var: Spegelsalen
Entré: Gratis innan 23:30, 100 kronor efter
Ålder: 18 år

Som alltid på klubb SOAP blir det Macarena och Mambo liksom floorfillers från alla vi saknar: Spice Girls, Britney, Vengaboys och Aqua, och en och annan smäktande pojkbandsballad. Obligatorisk tysk avdelning med Blümchen och Scooter, toppat med kunde-varit-tyskt-svenskar som E-type och Leila K, eJayosande Sash!-musik och annat i genren ”elektronisk danspop”.

Detta arrangemang gör vi och ni vårt yttersta för att hålla fritt från sexism, homofobi, transfobi och rasism.

*Vecka 9, samtidigt som t ex Dalarnas, Stockholms och Gotlands län.

Tips! SÖK PÅ FLER SKÖNA KLUBBAR PÅ MORISKAN