Laura Cortese & the Dance Cards – americana

14 november 2018 | 20:00

Laura Cortese är en av dagens unga stjärnor inom den amerikanska folkmusiken. Med sitt fullfjädrade fiolspel, sin varma, karaktäristiska röst och sina egna låtar har hon av recensenter kallats för ”en fioldränkt americana-juvel”.

Laura har haft en hektisk karriär som studiomusiker med efterföljande turnéer. Hon har spelat med Band of Horses på Carnegie Hall och Pete Seeger på Newport Folk Festival för att nämna några. Det är dock med hennes band The Dance Cards hon har gjort det största intrycket den senaste tiden. Tillsammans utforskar de myriader av möjligheter för att tolka old-time, bluegrass, country och keltisk musik. Här finns också plats för egna kompositioner och en och annan nordisk folklåt. Musiken är djärv och elegant, trogen folkmusikens lyriska ideal, men klart inspirerad av cajun och rock’n roll.

Kvartetten har turnerat flitigt och framträtt på festivalscener, i vardagsrum, på marknader och i konsertsalar, både i USA och i Europa. Laura Cortese & The Dance Cards är djupt rotade i folkmusikmyllan och låter musiken växa till en vilt svajande trädkrona. Deras täta stämsång och fantastiska groove förmedlar en känsla av post-folk som rockar seriöst.

På scenen:

Laura Cortese – fiol, sång

Jenna Moynihan – fiol, sång

Valerie Thompson – cello, sång

Natalie Bohrn – bas, sång

Ät i Moriskans Bistro innan och få gratis entré till klubben!
Köket är öppet från 17.30
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35