Gallerinatten – Efterfest!

30 september 2017 | 22:00

Ett 20-årsjubileum kräver något extra, något utöver det vanliga! Därför har vi skapat en audiovisuell lekplats med dekor, konfetti, strobe, rök och laser. Med två dansgolv (Bistron + Spegelsalen) och hela åtta DJs, blir detta en fest du inte vill missa.

MALMÖ FÖR KONSTÄLSKARE

Konstfrämjandet Skåne arrangerar sedan 1997 Malmös största konstevenemang, Malmö Gallerinatt. Den äger alltid rum den sista lördagen i september och under kvällen har Malmös många gallerier och konstinstitutioner kvällsöppet mellan kl. 18 – 24. Det är en årlig höjdpunkt för alla konstintresserade och besökare kommer från hela Öresundsregionen för att ta del av Malmös mångfacetterade konstliv. Under kvällen deltar etablerade konstinstitutioner, kommersiella gallerier samt det fria och ideella konstlivet sida vid sida och det görs mellan 35 000 och 40 000 besök på gallerier och konstinstitutioner runt om i staden. Ingenstans i Sverige finns en liknande kväll med fokus på endast bildkonst!

Ikväll firar vi just gemenskapen mellan Malmös konstinstitutioner, gallerister, konstnärer och alla tusentals konstälskare!

KVÄLLENS DJ:S

Kristian Körner & Robert Moreau (ca 50% av Konstitutet)
Kvällen startar i Bistron med konstnärerna Kristian Körner & Robert Moreau som sätter feststämningen med stenkakor och vinyl.

Cecilia Paisley (Anatolian Beat Collective, Tredje Dynastin)
Cecilia Paisley spelar gung på vinyl från Turkiet, Mellanöstern, Thailand, Indien, Nordafrika och Europa.

Erik Schliemann (Rundt Rundt, OAS)
Soul-Erik Schliemann  kommer med dansant musik från hela världen — från Zouk och Italo till Disco och Afrobeat — spelad från vinylskivor i regnbågens alla färger.

Emma Pettersson (Indie Indie Superklubb/Voxpop/Ladyfest Malmö)
Emma kommer att leverera det hon kan bäst; queens, pophits, nostalgilåtar, elektriska kan inte stå still till- danslåtar och smäktande ballader.

Fredric Öslöf & Christophe C (Bengt & Göte, Technob@stun)
Fredric och Christophes senaste gigg var på Technob@stun i Stockholm. Varken dom eller Stockholm kommer någonsin glömma det. Cocktaildisco, pop, congassamplingar och vågskvalp.

Sömn (Apotek, Klubb Lokal GBG)
Sömn är Kristoffer Björkmans housiga och drömska projekt. Klubbiga takter som välkomnar natten.

Mer information:

Konstfrämjandet Skånes Facebook-sida:
https://www.facebook.com/konstframjandet.skane/

Malmö Gallerinatts Facebook-sida:
https://www.facebook.com/malmogallerinatt/

Hashtag: #MalmöGallerinatt2017