Moriskan Soul Sessions pres: Balkan Jam Studio Special!

31 januari 2019 | 21:00

Balkan Jam är tillbaka på Moriska Paviljongen!

Det är många som har längtat och nu är vi egentligen tillbaka, bättre än någonsin! Husbandet på Balkan Jam är alltid multiinstrumentalisterna Lidija Dokuzovic, Jesper Nordberg & Marko Jelača. Ibland kommer de också att gästas av andra stjärnor på Balkanmusikhimlen. Husbandet spelar alltid två kortare set och därefter är det fritt fram att jamma med!

BALKAN JAM STUDIO SPECIAL!!
Liveinspelningssession med Lidija Dokuzovic, Marko Jelaca och Jesper Nordberg.
Tre musiker från Kroatien, Serbien och Sverige ger en timmes konsert, följt av det sedvanliga och omåttligt populära Balkan-jammet, som kommer fortsätta som vanligt sista torsdagen varje månad även 2019. Pinfärska och originella tolkningar av klassiska folkmelodier från nästan hela Ex-Jugoslavien utlovas! Resultatet av inspelningen kommer att komma ut under våren 2019 och blir ett startskott för ett helt nytt projekt. Detta är DIN chans att bli en av de första att höra det!
Trion består av:

Lidija Dokuzovic är en sångerska från Kroatien, numera bosatt i Malmö. Hon har en enorm kunskap om sydösteuropeisk folkmusik och har utforskat detta i en rad olika grupper. Som bandleader står hon bakom bl.a Afion och Zykopops. Därutöver är hon körledare för vokalgrupperna Jana, **cipkice*, Le Zbor, Zbor Xor och Momi Biserni.

Marko Jelača, trummor, flyttade till Malmö från Barcelona där han under 11 års tid varit aktiv som musiker med specialisering på frijazz, folkmusik och modern europeisk jazz. Född och uppvuxen i serbiska staden Ruma har han intryck från många olika musiktraditioner: allt från avant garde-musik, folklore från Balkan och bebop går att skönja i hans uppfinningsrika spel. Aktuell med filmmusik till en dokumentärfilm på uppdrag av Guldbaggebelönade filmskaparen Goran Kapetanović tillsammans med Jesper.

Jesper Nordberg, kontrabas, baserad i Malmö och Köpenhamn, där han studerar på Rytmiskt Musikkonservatorium. Han har arbetat med en rad framstående jazzmusiker i Malmö/Köpenhamn och är återkommande basist i
husbandet på Mandagsklubben 5E i Köpenhamn, som blev utsedd till Danmarks bästa jazzklubb av Danish Music Awards 2018. Han har ett stort intresse för folkmusik från Balkan och har samarbetat med musiker som Lelo Nika, Miloš Nikolić, Boško Jović och George
Mihalache.