Moriskan Jazz Club pres: Pedro Iaco & Caroline Karpinska Live + Jam

06 juni 2018 | 21:00

Varmt välkommen till Moriskan Jazz Club! Varje onsdag presenterar vi en ny scen för jazz i Moriskans mysiga bistro. Alltid med efterföljande jam! Denna veckan den 6 Juni presenterar vi Pedro Iaco & Caroline Karpinska upp till scen!

Pedro Iaco & Caroline Karpinska:

Caroline Karpinska (Vindla String Quartet) är Malmöviolinisten som samarbetat med bl a Tingsek, Linnea Henriksson, Lina Nyberg och typ resten av Sveriges artistelit. Denna musikaliska kameleont gav sig förra året ut på en 6 månader lång upptäcksfärd i Sydamerika för att hämta inspiration av det bästa kontinenten kunde erbjuda och hittade bl a Pedro Iaco.

Om du tänker dig en mix av en klassisk Louis Armstrong med en brasiliansk Moto Boy på en grund av Debussy och Bartok med influenser av Mu Mbana, Baden Powel och Ali Farka Toure så får du Pedro Iaco. Han är singer songwritern från Sao Paulo som förkroppsligar den nya generationen av Brasiliansk musik med sin virtuosa sång och sjusträngade gitarr. I gränsöverskridande improvistationer och lekfulla kompositioner söker han ständigt nya innovativa vägar att förgrena röst med klassisk gitarr. Han har studerat musik vid universitetet i Sao Paulo och i New York för bl a Bobby McFerrin och har de senaste åren tillbringat på turné runtom i Brasilien, USA och Europa.

I maj 2018 kommer Pedro Iaco till Malmö för att fortsätta utveckla samarbetet med Caroline Karpinska som påbörjades förra året där de möts i Pedros kreativa kompositioner. De två passar på att samtidigt göra några få unika spelningar i Sverige tillsammans.

LYSSNA: https://open.spotify.com/album/5ha7wiz6Lx1ailayTnCZ8w

Läs mer om Caroline Karpinska: www.vindla.se

Moriskans Bistro

Ät i Moriskans Bistro innan konserten med Pedro Iaco & Caroline Karpinska och säkra dina platser!
Köket är öppet från 17.00
Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35

Varmt Tips:
30 Maj spelar Flanke Quartet Feat. Karolina Almgren Live + Jam
på Moriskan Jazz Club!!
Missa inte, Läs mer på eventet.