Moriskan Jazz Club pres: TED + Jam!

01 maj 2019 | 21.00

Välkommen till Moriskan Jazz Club! Varje vecka presenterar vi en scen för jazz, med lokala och nationella inslag, i en miljö som påminner om 20-talets New York. Alltid med efterföljande jam! Denna vecka gästas vi av TED.
 
TED är en nystartad grupp som spelar och tolkar det historiska musikmaterialet av Ted och Kenneth Gärdestad med utgångspunkt i jazz och improvisationsmusik.
 
Gruppens tolkningar omfamnar Kenneths texter, Teds melodier och Björn & Bennys fina arrangemang utan att någon av dessa går förlorade. “Musiken är för oss starkt präglad av både melankoli och glädje och det är något som vi hoppas skiner igenom i våra tolkningar”. De arbetar med växelspel mellan lekfullhet och allvar och vågar dröja sig kvar i stämningar och sound utan att förlora sin improvisatoriska nerv.
 
Ted Gärdestad är en av Sveriges största popartister genom tiderna och har, med sin musik, satt ord på såväl lycka och glädje som sorg och smärta. “Teds livsöde är något som speglas stark i texterna; ett ämne som är lika aktuellt idag som någonsin förut – det vill vi belysa”.
 
TED vill ge er en resa genom bröderna Gärdetstads musikskatt och kanske få er att se den med lite andra ögon. En konsert där jazz möter populärmusik och dansbanan förvandlas till en oas för musikälskare i alla åldrar.
 
Gustav Alte – Gitarr/Pedal Steel
Amanda Karström – Kontrabas
Henrik Jäderberg – Trummor
Signe Öberg – Sång
Nora Hultman – Trombon
Rickard Nygren – Saxofon
Pär Holmberg – Piano
 
 
På scen 21.30
 
Bistron öppnar kl 19.00
_____________________________________________
 
Ät i Moriskans Bistro innan föreställningen!
Köket är öppet från kl. 17 ons-lör
Boka bord via:
❖ www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35
 
Välkomna!