Moriskan Soul Sessions pres: Klimathelvetet (en journalistisk krogshow om klimatet)

31 maj 2018 | 21.00

Moriskan Soul Sessions presenterar en unik scen för soul varje torsdag. Denna vecka blir en riktig specialare när musiklinjen på Skurup går ihop med journalistlinjen och presenterar: Klimathelvetet – en journalistisk krogshow om klimatet.

Den 31 maj smäller alltså journalistlinjen på Skurups folkhögskola upp en show om klimatet på Moriska Paviljongen i Malmö. Det behövs mer och bättre klimatjournalisitik, tycker vi på journalistlinjen. Nu tar vi ansvaret i egna händer och kommer att rapportera om stora och små frågor kring klimatet i södra Sverige: Vad har till exempel klimatförändringar med spelutveckling att göra? Kan vi vara mer självförsörjande? Var kommer egentligen Skurupsägda företaget Kemikalias komagar ifrån?

Och så kungsfrågan: vad är vi som människor beredda att göra för klimatet jämfört med vad vi egentligen behöver göra?

Under namnet Klimathelvetet kommer du genom det skrivna ordet, ljud, stilla och rörliga bilder att få del av våra olika arbeten. Detta på vår kommande hemsida klimathelvetet.se den 28 maj.

Men vi nöjer oss inte med att bara publicera dem digitalt – vi tror att livejournalisitik är en del av framtiden. Missa inte vår journalistiska krogshow den 31 maj där några av klassens arbeten kommer framföras på scen. Några av skolans grymma musiker kommer också finnas på plats.

TIPS: Ät i Moriskans Bistro innan konserten.
Köket är öppet från 17.30. Boka bord via:
www.moriskansbistro.se
☏ 040-685 40 35