Nezelhorns in an Elephant String + Jam

12 april 2017 | 21:00

Jazz i Moriskans bistro varje onsdag med efterföljande jam session.

Moriskan Jazz Club fångar upp nutidens vibrerande jazzklimatet runt Öresund i en miljö som blickar tillbaka på dess ursprung.

Nezelhorns in an Elephant String

Nezelhorns in an Elephant String är en modern jazzkvintett under ledning av den Danska saxofonisten Nana Pi Aabo Larssen med musiker från Malmö och Köpenhamn. Med egna kompositioner förmedlar de ett nytt fräscht sound med stort mörker och massiva ljudmattor, stor lekfullhet och mycket humor. Deras debutalbum Nezelhorns In An Elephant String har också kallat ”svensk jazz med genuint mörker” av DN: s jazz recensent Johannes Cornell.

“Mycket hörvärt album som rekommenderas!” – Jan Strand, OJ

”Nana Pi Aabo Larsen skriver intressanta låtar, där hon ger stor frihet till andra musiker. Arrangemangen fungerar mycket bra, särskilt eftersom de kombinerar instrumenten på ett originellt sätt, till exempel trombon solo över bas och basklarinett bakgrunder. Detta ger skivan en ursprungliga uttrycket, och när du har en sådan bra trombonist som Hängsel i bandet, blir det intressant. ”- Jan Granlie, Salt Peanuts 2015.

”Redan i första låten anar man att de svenska herrarna och den danska damen i Nezelhorns är ytters kompetenta musiker… det är med känslorna utanpå kläderna och med ett mycket seriöst och innerligt uttryck… Daniel Hansson spelar lekfullt och levande på både basklarinett och altsax- ett sant nöje att lyssna på. Det är otroligt hur höga toner en saxofon kan spela i händerna på en engagerad modern musiker… Nezelhorns består av en något ovanlig sättning, men den stora saxofonen och den ännu större basklarinetten smälter snyggt ihop och balanseras upp fint av trombonens mjukhet. Och helheten hålls ihop av den mycket samspelta rytm-duon med trummor och kontrabas. Speciellt trummorna (spelade av Kristoffer Rostedt) är en stor vinst. Dem blir aldrig för dominerande eller slamriga, men passar perfekt till rummet och den intima omgivningen.” – Thomas Simonsen, Aarhus Jazz Festival.
Varmt välkomna!