Orfeus Wärdig Tsoukalas Quartet + Jam

15 mars 2017 | 21:00

Jazz i Moriskans bistro varje onsdag med efterföljande jam session.

Moriskan Jazz Club fångar upp nutidens vibrerande jazzklimatet runt Öresund i en miljö som blickar tillbaka på dess ursprung.

Lupa Santiago & Anders Vestergård Quartet

I mars tar trummisen Anders Vestergård en av Brasiliens mest kända jazzgitarrister, Lupa Santiago från Sao Paulo, till Sverige med projektet Lupa Santiago & Anders Vestergård Quartet. Det är ett samarbete som bygger vidare på musik från den gemensamma skivan Lisbon Sessions som gavs ut på drumvoice records 2015 och som uppmärksammades som ett av årets bästa album av den brasiliansk/amerikanska jazzkritikern Arnaldo de Souteiro. Musiken är melodiös och rytmiskt kreativ med stort fokus på samspelet.

Lupa Santiago har ett otal skivor i eget namn bakom sig och har turnerat flitigt i SydAmerika, Europa och USA med musiker som David Binney, Jerry Bergonzi, Bill Pierce, Dave Liebman, Didier Lockwood, Jamey Haddad. Under sin studietid på Berklee i USA vann han priset Best of Berklee åren 1998 och 2000.

Anders Vestergård har figurerat i många olika sammanhang på den svenska jazzscenen och har gett ut skivor med det egna bandet West Yard Jazz Quartet och grupper som Un-x pected Pleasure, The Opposite, Robert Tjäderkvist Quartet och Emma Denward Quintet m.fl. Övriga medverkande i kvartetten är den välrenommerade brasilianska saxofonisten Rodrigo Ursaia och Sveriges meste basist Johnny Åman.

Bandet består av:

Rodrigo Ursaia – Sax

Lupa Santiago – Gitarr

Mattias Hjort –Bas

Anders Vestergård –  Trummor

Konsert 21.00 med efterföljande Jam. Öppet till 01.00
Varmt välkomna!