Pontus Lundberg Sextett + Jam

10 maj 2017 | 21:00

Jazz i Moriskans bistro varje onsdag med efterföljande jam session.

Jazz i Moriskans Bistro varje onsdag med efterföljande jam session.  Moriskan Jazz Club fångar upp nutidens vibrerande jazzklimatet runt Öresund i en miljö som blickar tillbaka på dess ursprung.

Pontus Lundberg sextett är ett jazzband från Malmö som spelar musik skriven av pianisten Pontus Lundberg. Musiken har sin grund i 1960-talets Blue Note-sound men där det även ges utrymme för såväl moderna harmonier som inslag av pop och fusion. Sextettformatet med två saxofoner, trombon samt komptrio ger ett varmt och rikt sound och de många solisterna får komma till sin fulla rätt och visa upp sina olika personliga röster.

Medverkande musiker:

Claus Veis Sörensen är musikern, kompositören, arrangören och pedagogen som i såväl sitt spel som i sina kompositioner får det avancerade att låta självklart genom att lyckas med den eftersträvansvärda föreningen av jazztradition och ett starkt personligt uttryck. Besitter även en ”säreget skön ton” (Ulf Johansson – LIRA) och stor ekvibrilism. Altsax och sopransax.

Mattias Carlson är multiinstrumentalisten som med sitt omisskännliga energifulla spel, klockrena tajming och en ton som kan varieras mellan kraftfull pondus och fluffig romantik blivit en starkt eftertraktad röst i jazzsverige. Tenorsax och barytonsax.

Göran Abelli är musikern, musikanten och artisten som med sin mjuka ton och genommusikaliska innerlighet behärskar alla musikstilar och som med stora portioner av både glädje och proffsighet spelat sig genom hela musikeuropa. Känner alla på Möllan. Trombon.

Pontus Lundberg är kompositören, pedagogen och musikern som gärna lyssnar på 50- och 60-talsjazz, 80- och 90-talspop och Bach. Influeras utöver det till sitt skapande även av sin familj, havet, livets goda, ironi och idioti. Piano.

Love Arinell är musikern som blev psykolog som blev hundägare men som hela tiden har behållit sitt köttiga spel, höga stränghöjd, stadiga rytmik, inspirerande walkinglinjer och melodiösa solon.

Olle Dernevik är musikern som med sitt krispiga, kristallklara sound, snabba händer, episka solon och breda dynamik kan få vad som helst att svänga. Håller även takten bra. Öresundsregionens finest. Trummor.

I vanlig ordning avslutas konserten med jam på scenen.

Hummusbaren är öppen från 17.30, boka bord på bistro@moriskapaviljongen.se
eller telefon: 040-685 40 35.

Varmt välkomna!