RAFAGA ”El regreso” Live + Fiesta! OBS, läs vidare för uppdatering kring tider.

06 juli 2018 | 21:00

VIKTIG INFO! Pga försenat flyg så kommer det dröja något innan vi öppnar dörrarna in till Stora Salongen. Rafaga beräknas fortfarande gå på scen ca 23.30. Tills vidare så har vi Bistron öppen!

 

Latinmania och Moriska Paviljongen presenterar, för första gången live i Malmö, Ráfaga med den ursprungliga sångaren Ariel Puchetta!

► Plats: Moriska Paviljongen, Norra Parkgatan 2
► Förköp: http://bit.ly/2orFDOv
► Datum: 6 juli
► Tid: 21.00 – 03.00
► 18+
► OBS!!! Moriskan tar endast kort, inga kontanter!

Ráfaga är ett argentinsk tropiskt musikband som bildades 1994 av 8 medlemmar. Han började bli populär år 1996 efter att ha publicerat sitt första album ”Soplando Fuerte”. Idag fortsätter hans popularitet tack vare sitt senaste album ”Una Cerveza”, som publicerades 2016.

Ráfaga föddes av tanken på den argentinska keyboardisten Marcos Bustamante och med hjälp av musiken och sångaren Antonio Ríos gjorde de en gjutning av en grupp ungdomar med tanken på att skapa en ny tropisk grupp med det redan registrerade namnet RÁFAGA, det var liksom det återförenade första medlemmarna där de stod ut med sin talang, med deras gitarrist Raúl ”Richard” Rosales och hans sångare Ariel Puchetta.

Efter den enorma framgången kommer det en svår tid för gruppen och det är att veta att Ariel Puchetta beslutar att lämna bandet för att starta sin nya karriär som solist, men innan de släpper rekordet Registrerat varumärke år 2002. Och med frisläppandet av den här faller de ifrån varandra mer än 45 fans klubbar mellan Argentina och Chile sedan stödet till gruppen var inte detsamma som de kände för länge sedan. När detta beslut har fattats börjar en hård sökning av den nya rösten för gruppen. Många sökande visade sig ta Ariels plats, som då var svårt, men Rodrigo Tapari, en 18-årig pojke som valdes och började spela in sitt första arbete i Ráfaga, kom fram.

Den 6 september 2014 släppte de en ny video på sitt YouTube-konto, till minne av sitt artonde år av livet, singeln med titeln ”Una Cerveza”

För tillfället tar sången mer än 155 miljoner reproduktioner, vilket är en av de större och spännande grupperna på latinamerikansk nivå som kommer och träffar allmänheten med så mycket kraft att sakerna ökar i försäljningsskivor.

I november 2017 lämnar Rodrigo Tapari gruppen för att starta sin musikaliska karriär som solist. En månad senare tillkännagav bandet den förväntade återkomsten av sin tidigare sångare Ariel Puchetta och deras tidigare keyboardist Mauricio Juárez till sina platser de ockuperade sedan starten, vilket ledde till att glädjen av några fans ber Ariel att återvända.

För närvarande spelar de in sitt nya album och släppte den nya versionen av hitlåten ”Una cerveza”, med ett videoklipp som skiljer sig från det föregående.

#RafagaMalmö #LatinmaniaRafaga #RafagaElRegreso

☞ POLICY ☜
– Ålder: 18 år
– Vi tar endast kort!
♥ Tillgängligt för rullstol
– Ytlig visitering i entrén på grund av säkerhet
☓ Exit = att du går hem
– Moriska Paviljongen är ett hus för alla. Vi har nolltolerans mot sexuella trakasserier, sexuellt ofredande, våld, droger, vapen, sexism, rasism, homofobi, transfobi och funkofobi.